DAGENS ORD: ”Tænk ikke hver især på jeres eget, men tænk alle også på de andres vel.” Filipperne 2:4

[ Forrige ] [ Tidligere artikler ] [ Næste ]

Sex-slaveri - et voksende problem i Danmark.

4 feb. 2008

"Månedens gæst" på Netkirken er i februar Michelle Mildwater, der på gadeniveau arbejder med at hjælpe - især nigerianske kvinder - der via bagmænd og med løfter om uddannelse - er endt i Danmark som handlede kvinder, som sex-slaver.

Det er uhyggeligt, at antallet af handlede kvinder i Danmark stiger markant og at politiet først og fremmest går efter kvinderne, der af bagmændene er importeret til Danmark og opholder sig illegalt. Der er tale om meget dybe tragedier for disse kvinder, hvoraf mange er personlige kristne og nu lider den ydmygelse at være sex-slaver i Danmark.

Det kan kun lade sig gøre, fordi der er et kundegrundlag.

I Danmark er der ca. 5.500 prostituerede og en meget stor del af dem er udlændinge. Alene i København er der ca. 2.100 prostituerede.

Det har fået et flertal i borgerrerpræsentationen - bestående af Socialdemorkatiet, De Radikale, Enhedslisten og SF -til sende en kraftig opfordring til regerien om at forny lovgivningen omkring prostitution. Flertallet forestiller sig, at en kombination af forbud mod køb af sex, altså en kriminalisering af kunden, og sociale tiltag over for prostituerede kan mindske efterspørgslen.

Der er helt klart behov for en ny lovgivning, fordi prostituion for rigtigt mange kvinder ikke er et frit valg, men en udnyttelse.

Siden 1999 har det været forbudt at købe sex i Sverige, og straffen kan være op til seks måneders fængsel.

Hidtil har politiet været diskret, så en mistænkt ikke fik bøvl med familien oven i hatten. Men nu er det slut med at gå på listefødder, og det har givet grædende fruer i telefonen hos politiet.

De græder og er oprørte over, hvad der er sket. Man har endda været ude for, at nogle har spurgt, om de kunne være med ved forhøret.

Den hårdeste straf for mændene er, at deres koner får besked om, hvad de har gjort. Hvorfor gør vi ikke det samme i Danmark?

Hidtil har det ikke været muligt at skabe et flertal i folketinget for at forbyde sex-køb? Hvorfor? Skal vi virkelig være så liberale i Danmark, at det skader mennesker? Skal vi stiltiende se på, at flere og flere handlede kvinder kommer til Danmark som sex-slaver?

Bjarne Nederby Jessen

Tanker i tiden