DAGENS ORD: ”Tænk ikke hver især på jeres eget, men tænk alle også på de andres vel.” Filipperne 2:4

[ Forrige ] [ Tidligere artikler ] [ Næste ]

Lad os fylde de danske kirker.

27 feb. 2012

Rundt omkring i vores land har vi mange kirker: folkekirker, den katolske kirke, den ortodokse kirke, frikirker med forskellig tilsnit, migrantkirker og husmenigheder. Der er en mangfoldighed af kirker og kirkeretninger, men til fælles har de budskabet om Gud Far, skaberen, Gud Søn, Frelseren, Gud Helligånd, hjælperen og talsmanden. Formålet er at bringe evangeliet til mennesker til frelse og opbyggelse. Et rigtigt godt formål.
Og der skyder hele tiden nye kirker og menigheden frem. Men der lukkes også kirker og i den seneste tid har det trukket overskrifter i Kristeligt Dagblad og andre aviser.
Fangel Kirke er kommet på Danmarkskortet og i en del menneskers bevidsthed. Den er i de seneste uger blevet kendt som kirken, der må aflyse 9 ud af 10 gudstjenester. Men det er en sandhed med modifikationer. Kun den deltidsansatte præst oplever messefald. Men det er alligevel et alvorligt tegn.
Kirkefondet er i dag ude i Kristeligt Dagblad og sige, at der er alt for mange sogne og alt for mange kirker. Ja men kære venner, der kan vel aldrig blive for mange kirker! Det er ikke de mange kirker, der er problemet. Det er nærmere det, at for mange mennesker holder sig væk fra kirkerne – og her ligger en stor udfordring.
Tomme kirker, kan blive fyldte kirker. Og rundt omkring i vores land finder vi også kirker, der er fyldt hver eneste søndag. Skulle vi ikke tale og skrive meget mere om dem. Det er da langt mere interessant. Måske skulle vi se på, hvorfor disse kirker fyldes.
Fællestegn for de fyldte kirker er bibeltro præster med karisma og en levende, medlevende menighed. Her står præsten ikke alene med arbejdet, men menigheden arbejder med, er engagerede i menighedens liv og i at mennesker bliver nået med evangeliet. Og det er vejen frem. Lad os fylde de danske kirker!

Bjarne Nederby Jessen
Netkirkepræst