DAGENS ORD: ”Tænk ikke hver især på jeres eget, men tænk alle også på de andres vel.” Filipperne 2:4

[ Forrige ] [ Tidligere artikler ] [ Næste ]

Propaganda når den er værst.

5 mar. 2008

Store dele af den muslimske verden vender sig på ny mod Danmark på grund af nogle tegninger. I ytringsfrihedens navn har nogle aviser valgt at genoptrykke Muhammed-tegningerne uden andet formål end at provokere. Hvor klogt er det nu lige?

Ytringsfrihed JA, men man må godt tænke sig om. Det samme gælder den Hamas-ejede Al-Aqsa TV-station, der jagter mennesker i børneprogrammet ”Morgendagens Pionerer”. Her manipuleres palæstinensiske børn med propaganda og løgn til at hade Israel og det jødiske folk og i de seneste dage sætter programmerne ind mod den danske bladtegner Kurt Westergaard og Danmark.

Børneprogrammet er et modspil til det meget populære kristne børneprogram på Sat7, som lærer børn at elske deres næste. Nu har Al-Aqsa sat ind med en modpol.

I det muslimske program finder man en nuttet kanin, der stræber efter at gøre det af med jøderne og spise dem. Kaninens navn er Assoud. Han kommer fra Libanon ”for at vende tilbage til hjemlandet og befri det.” Den siger: ”Jeg, Assoud, vil gøre det helt af med jøderne og spise dem.”
”Hvis Allah vil!” udbryder værtindepigen. Programmet slutter med, at de synger: ”Vi vil aldrig anerkende Israel”, hvorefter værtinden lægger vægt på kravet om at ”befri vort hjemland fra det zionistiske svineri”. Propaganda når den er værst.

I de sidste dage er Danmark pludselig blevet til fjende nr. 1 i børneprogrammet på Al-Aqsa. Kaninen og programværten diskuterer nu den seneste offentliggørelse af Muhammed-tegningerne i Danmark, og danskerne kaldes for hedninge, mens der opfordres til boykot af alle danske produkter.
En mindreårig seer fortæller om sine planer om at dræbe tegneren Kurt Westergaard. Propaganda når den er værst

De stærkt manipulerende børneprogrammer går langt ud over almindelig ytringsfrihed. Her er tale om manipulation af børn, propaganda, der ikke står tilbage for den, Hitler-Tyskland brugte i forhold til jøderne. Ethvert rettænkende menneske bør vende sig kraftigt mod den form for børne-propaganda.

Af en undersøgelse fra Tyskland fremgår det klart, at der er procentvis langt flere børn i Vesttyskland, der tror på Gud, end i det tidligere Østtyskland, DDR. Hvorfor mon? I generationer fortalte man i de kommunistiske lande, at der ikke findes nogen Gud. Propagandaen har virket. Man har taget Gud fra børnene.

Børn er meget let påvirkelige. Det er både godt og ondt, men det kan misbruges - og lige nu misbruger Hamas det i Gaza. Jeg har oplevet det i en skoleklasse i Gaza. Hvor børnene stod op ved pultene og læste højt fra tavlen: Jeg er ikke nogen terrorist! Jeg skyder ikke andre! Jeg er modstander af selvmordsbombere! Hvem læste de mon højt for? En kirkelig delegation fra Danmark - og det var så tydeligt, at der her var tale om et propagandanummer.

Bjarne Nederby Jessen

Tanker i tiden