DAGENS ORD: ”Hvorfor er du fortvivlet, min sjæl? Hvorfor skælver du i mig? Vent på Gud! For jeg skal takke ham på ny, min frelser og min Gud.” Salme 42:6

[ Forrige ] [ Tidligere artikler ] [ Næste ]

21.12.2012 – Fup eller Fakta

21 dec. 2012

Nu er den dag, som vi kalder den 21.12.2012. begyndt. For mange af vore medborgere på Jorden begyndte dagen flere timer tidligere, og for nogen begynder/begyndte den flere timer senere...

Der har været talt meget om denne dag, fordi den er den sidste på en gammel inka-kalender. Nogen har kaldt den for dommedag, Jordens undergang. Der er endda lavet en film med titlen 2012 ud fra denne tankegang.

Nogle af mine konfirmander har spurgt mig, om jeg tror, at jorden går under den 21.12.2012.

Mit svar er NEJ !
Jeg har ikke så megen viden om inkaernes kalender, men det kunne jo tænkes, at de simpelthen ikke nåede længere. MÅSKE fordi deres egen civilisations undergang skete, da de var kommet til den 21.12.2012 ...

Mennesker har altid været nysgerrige efter at finde ud af, hvad fremtiden bringer. Det var Jesu disciple også. De prøvede at få Jesus til at fortælle dem, hvornår Han ville genoprette Riget for Israel. Jesus svarede dem: "Det tilkommer ikke Jer at kende tider eller timer, som Faderen har fastsat ved egen magt". (Apostlenes Gerninger kapitel 1 vers 7).


I en anden tale siger Jesus det sådan: "Himmel og jord skal forgå, men mine ord skal aldrig forgå. Men den dag eller time er der ingen, der kender, hverken englene i himlene eller Sønnen (altså Jesus selv), men alene Faderen". (Matthæus-evangeliet kapitel 24 vers 35-36).

Så nej, jeg tror ikke, at nogen sådan kan regne ud, hvornår jorden går under.

For mig at se, er det vigtigste spørgsmål dog ikke, OM du vågner den 22.12.?
Det tror jeg nemlig du gør. Det afgørende spørgsmål er, HVOR du vågner?

Og for mig at se, så vågner du sandsynligvis samme sted, som du lægger dig til at sove den 21.12., for jeg tror som nævnt ikke, at Jorden går under den 21.12.2012!

Men ellers er der kun 2 andre muligheder - ihvertfald ifølge Bibelen. Enten Himlen eller Helvede.

Og hvor er jeg glad for, at Jesus ikke bare gik rundt og sagde en helt masse, - men at Han ved sin lidelse, død og opstandelse har gjort alt det, der skal til, for at ingen af os behøver at vågne op i Helvede.

Som englen sagde til hyrderne Julenat, så kom Jesus som Frelser. Det vil Han også være for os, sådan som Jesus siger det i verdens måske mest kendte bibelvers:
"For således elskede Gud verdenm at Han gav sin enbårne Søn, for at enhver, som tror på Ham, ikke skal fortabes, men have evigt liv. For Gud sendte ikke sin Søn til verden for at dømme verden, men for at verden skal frelses ved Ham. (Johannes-evangeliet kapitel 3 vers 16 - 17).

Det vi må gøre er altså at tage mod Guds kærlighed gennem Jesus med tro, glæde og taknemmelighed - ikke bare ved Juletid - men til hver en tid.

Med ønsket om en glædelig Jul og et godt nytår
under Guds velsignelse med alt godt

Ivan L. Jakobsen,
sognepræst
Frederiksværk-Vinderød


 
Ivan L. Jakobsen

Tanker i tiden

Ivan L. Jakobsen, Tidligere sognepræst
Netkirken

Mail: ivanljakobsen@gmail.com

 

Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk