DAGENS ORD: ”så langt som øst ligger fra vest, så langt har han fjernet vore synder fra os.” Salme 103:12

[ Forrige ] [ Tidligere artikler ] [ Næste ]

DET ER KOLDT - MEN JEG BLOMSTRER ALLIGEVEL!

4 feb. 2013

Hvis du en af de nærmeste dage kører på motorvejen mellem Tel Aviv og Jerusalem, vil du se noget meget smukt og usædvanligt: Blomstrende mandeltræer.

Mandeltræet, også kaldet “Forårsbebuderen”, er sprunget ud og lyser op med sine sarte farver af lyserødt og hvidt. Det vokser i Judas Bjerge rundt om Jerusalem - og naturligvis i haver og parker.

Træet springer ud mange uger før andre træer. Det er, som om træer siger:
“Jeg ved godt, det er februar og koldt, men jeg springer ud alligevel!”
Mange mennesker drager ud i naturen for at se dette mirakel. Bilister standser og stiger ud for at se dette naturens under.

I Jeremias 1:11-12 står der:
“Se, Jeremias! Hvad ser du?”Jeg svarede: “Jeg ser en gren af et mandeltræ!” ”Rigtigt!” svarede Herren. “Det betyder, at jeg er vågen og har i sinde at gøre alvor af mine ord.”


Herren ser altså noget symbolsk i mandetræet. Kan Han mene, at mens alle verdens lederes ord ikke bærer blomst og frugt - mens verden er kold - så springer Guds Ord ud med liv, frelse, helse og håb for fremtiden?

Det bør være vort kendetegn. Efter at Jesus i Lukas kap. 21 har malet for vore øjne, hvor isnende kold og gold verden er kort før Jesu genkomst, så siger Han i vers 28:
“Når alt dette begynder at ske, så rejs jer og se opad, for jeres befrielse er nær.”

Vi kristne bør også være forårsbebudere. Midt i en iskold tid, hvor også kærligheden bliver kold hos mange, og egoismen trives, og hvor der er lidt eller ingen frugt, der skal vi lyse op og bære blomst og frugt og være en velduft. Så meget at bilister og andre mennesker standser for at se og dufte.

Der skal vi med vore liv sige: “Jeg ved godt, det er februar, koldt og goldt, men jeg springer ud alligevel! For min Skaber gi’r mig nåde til at bære blade og frugt året rundt - også i de værste tørke- og istider.” 
Moses Hansen

Tanker i tiden

Moses Hansen,

 

Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk