DAGENS ORD: ”Tænk ikke hver især på jeres eget, men tænk alle også på de andres vel.” Filipperne 2:4

[ Forrige ] [ Tidligere artikler ] [ Næste ]

Sommertanker.

21 jul. 2013

Det er sommer og vi har fået sommervejr. Det er ferietid - også for pensionister. Vi får tid til at stoppe op og tænke efter.

Min kone og jeg har lige været nogle dage i Småland sammen med gode venner fra vores menighed. De har en dejlig ødegård der. Dagene gav tid og mulighed for samtaler og reflektioner. Vi var ikke enige i alt, men vi fik udvekslet tanker og beriget hinanden.

Vi nød den dejlige men også barske natur, der fik mange fra netop dette område til at udvandre til Danmark og USA. Vi husker vel alle Vilhelm Mobergs "Udvandrer- og Indvandrersaga". Nogle fantastiske romaner og film, TV-serie. Minderne om dem kom tæt på under vores Smålandstur, mend et gjorde Astrid Lindgren, Pippi Langstrømpe, Emil fra Lønneberg, Børnene i Bulderby og andre spændende børnebøger, der er blevet klassikere, også.

Om lørdagen havde vi en kort men vidunderlig tur i kano op ad Ronneby Å, hvor vi nød træerne, der hang ud over åen og de mange gule åkander og hvide nøkkeroser. Guds vidunderlige skaberværk kom tæt på.

I den kommende uge med start allerede i dag, søndag den 21. juli drager vi til Missionsforbundets og Baptisternes fælles sommertævne på Efterskolen Lindenborg ved Roskilde Fjord. Termaet for stævnet er "Tro bygger bro". Mon ikke det vil give anledning til mange reflektioner, som vi berige os? Jeg tror det. Det er dejligt om sommeren at søge fællesskab med andre kristne om vores fælles tro og på sommerstævnet bliver vi mere end 1000 deltagere.

Vil opfordre dig til at bruge sommeren til naturoplevelser, refleksioner og nærvær med Gud og andre kristne.

Rigtig god sommer.

Bjarne Nederby Jessen