DAGENS ORD: ”Tænk ikke hver især på jeres eget, men tænk alle også på de andres vel.” Filipperne 2:4

[ Forrige ] [ Tidligere artikler ] [ Næste ]

Nytårsrefleksioner.

3 jan. 2014

Her i begyndelsen af det nye år er der vel stadig plads til nytårsfleksioner.
Vi har forladt 2013 og er begyndt på 2014, men hvilken forskel gør det? Vi forlader hver dag en dag for at tage fat på en ny. Alligevel er der for mange noget særligt ved et nytårsskifte – og i hvert fald markere vi nytåret med en fest.
Min kone og jeg har gennem en årrække nytårsaften været sammen med 3 andre ægtepar nytårsaften, men inden da er jeg med til en liturgisk nytårsandagt med nadver i vores kirke, Frikirken Salem i Frederiksværk. Hvert år en god afsked med det gamle år og et velkommen til det nye.
I år var det os, der lagde hus til vores nytårssammenkomst, hvor vi spiste god mad og delte fællesskab med hinanden. Men hvor vi også læste fra Ordet, sang evangeliske sange og bad sammen. En dejlig måde at fejre nytåret på.
Nytåret er for mange også tiden for nytårsforsætter: holde op med at ryge, spise mindre, motionere mere o.s.v. – og få dage efter er nytårsforsætterne brudt og man sidder skuffet tilbage. Så det bedste nytårsforsæt er ikke at have noget nytårsforsæt. Vi har hver dag hele året til at tage beslutninger om ændringer i vores livsstil.
For mig er det – igen - et nyt år uden nytårsforsætter. Hvad skal vi med dem? Men et nyt år, hvor jeg fortsat kan hvile trygt i, at "ingenting kan skille mig fra Guds kærlighed.”
Gud er trofast og han holder fast ved sine børn, der har taget mod ham som sin personlige frelser. Lad os hvile i det hver eneste dag i det nye år.
Godt og velsignet nyt år til alle Netkirkens læsere.

Bjarne Nederby Jessen
Netkirkepræst