DAGENS ORD: ”Tænk ikke hver især på jeres eget, men tænk alle også på de andres vel.” Filipperne 2:4

[ Forrige ] [ Tidligere artikler ] [ Næste ]

Proportionsforvrængning.

17 feb. 2014

For en del år siden, var der en "kunstner", der blendede akvariefisk på en udstilling på Trapholt i Kolding. Ikke spor smart, men man undrede sig over, hvor stor forargelsen var i pressen. Mange tog parti for de stakkels dyr.

For kort tid siden aflivede man i Zoologisk Have i København en giraf, der blev parteret foran publikum og kødet gik til løvemad. Sikke et ramaskrig, det gav i Danmark og mange steder i udlandet. Giraffen var blevet til overs og passede ikke ind i avlsprogrammet nogle steder og så aflivede man den og så er den historie vel ikke længere, men det var den, forargelsen kendte ingen grænser, for giraffen hed Marius og var menneskeliggjort.

I de seneste dage har vi haft nogle kaskelothvaler, der er strandet ved vestkysten. Her aflivede man ikke dyrene, de fik lov til at lide en pinefuld kvælningsdød og folk valfartede dertil og gik rundt oppe på de store dyr, som endnu ikke havde udåndet. Hvor blev forargelsen af??

Jeg blev meget forarget over den dyremishandling, der fandt sted ved at undlade at aflive dem. Og jeg er forarget over, at nu skal de skeletteres og udstilles. OK. Men hvad med det gode kød og med mattakken (hvalens velsmagende flæskesvær), tja, det bliver destrueret. Tænk, at man bare destruerer det gode kød og den gode mattak. DET kan virkelig forarge mig, for ikke at tale om den gode mattak. Og det må for alvor forarge herboende grønlændere, der gerne ville sætte tænderne i det.

Hvorfor bliver folk forargede over det og ikke over det andet?

Og tænk så på, at mange, rigtigt mange, af dem, der forarges over blendede fisk og en giraf, der aflives, finder det helt ok at der foretages provokeret abort på mange fostre. Rent menneskespild. Her bliver jeg virkelig forarget.

Sikke dog en proportionsforvrængning vi oplever i vores sunde, danske velfærdssamfund!!

Bjarne Nederby Jessen
Netkirkepræst