DAGENS ORD: ”Men han svarede: »Der står skrevet: ›Mennesket skal ikke leve af brød alene, men af hvert ord, der udgår af Guds mund.” Mattæus 4:4

[ Forrige ] [ Tidligere artikler ] [ Næste ]

Hvis Jesus ikke var kommet...

22 dec. 2014

Der fortælles om en præst, der en julemorgen faldt i en kort søvn i sit studereværelse.
Han drømte, at han gik omkring i sit hus, men der var intet juletræ, ingen grangrene eller dekorationer.
Han gik videre ud på gaden, så sig omkring, men der var ingen kirke.

Han gik tilbage til sit værelse og opdagede, at alle bøger om Jesus og kristendommen var borte fra bog-hylderne.
Da ringede det på døren. Det var et barn, der bad præsten komme over til hans døende mor. Præsten
skyndte sig af sted sammen med det grædende barn, og da han kom hen til sygesengen, sagde han til den syge: »Her er et ord, der vil trøste og hjælpe dig.«

Han åbnede sin Bibel, men den kendte forjættelse var der ikke - hans Bibel sluttede med profeten
Malakias. Der var ikke noget Ny Testamente, ikke et evangelium med forjættelse om håb og frelse.

Det eneste, han kunne gøre, var at bøje sit hoved og græde sammen med de andre.

Han drømte videre, nu stod han ved kvindens kiste. Men han havde ikke et budskab til trøst for de efterladte, intet at fortælle om den vidunderlige sejrrige opstandelse.
Pludselig vågnede han ved salmesang fra sin kirke:

Salig fred, himmelsk fred
toner julenat herned,
engle bringer til store og små,
bud om ham, som i krybben lå,
fryd dig hver sjæl, han har frelst!

Ja, lad os være glade og fryde os, fordi Jesus blev født!
Det er troværdig tale og fuld modtagelse værd, at Jesus kom til verden for at frelse syndere.
l. Tim. 1:15

Uffe Nissen