DAGENS ORD: ”Han slettede vort gældsbevis med alle dets bestemmelser imod os; han fjernede det ved at nagle det til korset;” Kolosenserne 2:14

[ Forrige ] [ Tidligere artikler ] [ Næste ]

Nytårsforsætter

1 jan. 2015

Så er den søde juletid overstået, og vi står igen med begge ben i realiteternes hårde verden – det er tid for nytårsforsætterne!
De er straks en mere alvorlig sag, for mens julens glæder kan nydes i helt afslappet tilstand, kræver ethvert forsæt jo en vilje af stål og en ubøjelig rygrad, og hvem kan dog præstere det et helt år igennem?

Det mener man sig dog nok i stand til, når man nytårsnat kl. 24.01 står med et glas i hånden og hører de rungende slag fra Rådhustårnet i København: I 2014 var der lidt slinger i valsen, i det nye år skal det blive anderledes!

Digteren Benny Andersen har et godt lille digt om alt det, man burde – her hedder det med smertelig selv-erkendelse: ”Man burde burde…” Den mand må også være plaget af en følsom samvittighed, som kan være strengere end den værste svigermor eller skrappeste kone. Selv har jeg dog ingen af delene – og måske heller ikke så følsom en samvittighed, som jeg burde?

Der er nu det med at komme op om morgenen – i år skal den lige strammes, så man når at komme rettidigt på arbejde hver dag. Det drejer sig jo blot om komme ud af fjerene 10 minutter før, og så bliver der også mere tid til den daglige bibellæsning og bøn, som burde indlede enhver kristens hverdag – en ren bagatel!
Så er der forskellige småting i huset, som stadig venter på at blive repareret. Det drejer sig jo blot om at få værktøjskassen frem, så er det hurtigt overstået - en ren bagatel!

I år skal jeg altså sørge for at bruge mere tid på at være sammen med ungerne… nåh nej for resten, nu er de jo blevet voksne og har selv fået børn. Men så vil jeg indskærpe dem at sørge for dette overfor deres egne børn, for det er jo en ren bagatel!

Læseren kan selv fortsætte listen med sine egne ufuldkommenheder og mangler, der er desværre ikke plads til, at jeg kan nævne flere af mine egne.

Men pludselig er det 1. februar, og de dyre forsætter er kun blevet halvvejs opfyldte – eller slet ikke. Det er for dårligt!
Paulus må også have kæmpet med de nytårsforsætter, når han sukker: ”Det gode, som jeg vil, det gør jeg ikke…” Hvordan han klarede den, kan man læse om i Romerbrevets 8. kapitel, som jeg vil trøste mig ved, og så ellers slingre videre som sidste år – selv om man burde burde…

Pyt med alle de forsætter – jeg fortsætter!
 
Uffe Nissen

Tanker i tiden

Uffe Nissen,

Mail: uffe@nissen.mail.dk

 

Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk