DAGENS ORD: ”Tænk ikke hver især på jeres eget, men tænk alle også på de andres vel.” Filipperne 2:4

[ Forrige ] [ Tidligere artikler ] [ Næste ]

Så skete det igen.

28 jun. 2008

Så skete det igen -sådan som det sker hvert år ved denne tid. Studenterne fik huen på. 3 års slid ligger bag dem og foran dem ligger en række muligheder. TILLYKKE til årets studenter. Nyd ferien og held og lykke med de videre studier.

Hvert år ser vi bilerne i gaderne med de glade studenter - og vi glædes med dem. Men hvert år oplever vi også, at mange af studenterne bliver temmelig fulde hvert år. Tænk at læse i 3 år for at blive så fuld! tænker jeg hvert år. Hvorfor i al verden kan man ikke fejre den store dag med måde? Hvorfor skal man drikke sig fra sans og samling? Er det nu særligt klogt? Nej vel!

Alkohol-kulturen i Danmark er gået over gevind. Efter 13 år i Grønland må jeg sige, at jeg ser flere fulde mennesker i gadebilledet i Danmark, end jeg gjorde i Danmark. Hvorfor kan vi ikke få en alkohol-kultur, der siger: drik med måde.

Et glas vin eller to eller måske en øl til maden, er hyggeligt, men det er bestemt ikke hyggeligt, når folk bliver berusede. Desuden sker rigtigt mange trafikulykker på grund af for megen alkohol i blodet. Mange hjem ødelægges af alkohol. Lad os få meget mere fokus på dette problem i dagens Danmark - og det er vitterligt et problem, der vokser sig større og større, år for år.

Bjarne Nederby Jessen
Netkirkepræst