DAGENS ORD: ”Helbred mig, Herre, så jeg bliver helbredt, frels mig, så jeg bliver frelst, for du er min lovsang.” Jeremias 17:14

[ Forrige ] [ Tidligere artikler ] [ Næste ]

Lad være, Danmark!

20 jan. 2017

Regeringen vil indsætte danske specialstyrker på landjorden i det farlige område på grænsen mellem Irak og Syrien. Med en sådan beslutning lægges der op til at det danske forsvar påtager sig en historisk vidtgående opgaver og handler som aggressor flere tusinde kilometer væk fra dansk territorie.

Som kristne kan vi acceptere at vores land forsvares, men aldrig at dansk militær agere som en art lejesoldater i Mellemøsten. Det danske folketing går for vidt, hvis de følger regeringens forslag og sender danske soldater i krig mod IS i Irak og Syrien. Samtidig vil IS naturligt finde yderligere legitimitet til at udsætte Danmark for terroranslag, hvis vores soldater direkte deltager i nedslagtningen af IS aktivister.

Folketinget skal ikke gøre Danmark til en direkte krigsførende nation i Mellemøsten. Det er at gå langt over stregen i forsøget på, at ’please’ vores allierede i kampen mod terror. Dernæst vil det kun gøre ondt værre. Der findes alternativer til drab og krig – dialog og forhandling! Og hvis vores fæller i kampen mod terror fastholder fortsat krig og drab som eneste middel, skal vi ikke følge dem i denne dødens retorik og menneskelige umenneskelighed, men vove at sige nej for vores del.

Lad være, Danmark, med at sende danske soldater i direkte krig i Mellemøsten. Nok står der i Bibelen om et slag som kaldes Harmagedon, men der står intet om at vi danskere skal forpligtige os til at tage del i et sådant slag, eller i ét der ligner, tværtimod. Som kristne tror vi på at: ”Salige er de, som stifter fred, for de skal kaldes Guds børn.” Og opgaven med at stifte fred, må Danmark langt hellere gå ind i. Den rolle er en mangelvare i kampen mod terror, og det vil klæde os at gå den vej, frem for krigens og ulykkens vej.


 
Henrik Frimand-Meier

Tanker i tiden

Henrik Frimand-Meier,
Netkirken

Mail: henrik.frimand.meier@gmail.com

 

Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk