DAGENS ORD: ”Tænk ikke hver især på jeres eget, men tænk alle også på de andres vel.” Filipperne 2:4

[ Forrige ] [ Tidligere artikler ] [ Næste ]

Nydanskere bliver kristne - i Danmark.

2 jul. 2008

Pressens tale om nydanskere handler meget om muslimer og deres vanskeligheder med at indordne sig i Danmark og blive integreret.

Men pressen overser, at ca. 1/3 af alle de nydanskere, der kommer til Danmark var kristne, da de kom og at mange er blevet kristne i Danmark.

Vi har i dag mange imigrantmenigheder ud over det ganske land - og de missionerer, blandt deres egne landsmænd, blandt andre nydanskere og blandt danskere, der har fået kristentroen på afstand. Flere danskere er blevet kristne ad den vej.

I den kristne ugeavis Udfordringen finder man i uge 27 en overskrift, der lyder: Tamilsk vækkelse i Danmark.

Artiklen fortæller at omkring 700 tamilere er blevet evangeliske kristne, siden de kom til Danmark, de fleste fra en hinduistisk baggrund Derfor er der brug for en grundlæggende undervisning i kristendom og Baptistkirken i Danmark har nu inviteret en tamilsk præst og teolog til Danmark.

Der ca. 12.000 tamilere og 16 tamilske menighedsgrupper i Danmark. Derudover findes der rigtigt mange afrikanske menigheder og menighedsgrupper samt en del asiatiske.

Danmark har gennem mange år sendt mange missionærer ud i den store verden. Nu oplever vi, at missionærerne kommer fra de lande, vi har sendt missionærer til. Danmark er på mange måder blevet afkristnet, men nu vender evangeliet tilbage til Danmark via nydanskere fra den 3. verden.

Bjarne Nederby Jessen

Tanker i tiden