DAGENS ORD: ”Og når hans ånd, han som oprejste Jesus fra de døde, bor i jer, skal han, som oprejste Kristus fra de døde, også gøre jeres dødelige legemer levende ved sin ånd, som bor i jer.” Romerne 8:11

[ Forrige ] [ Tidligere artikler ] [ Næste ]

Lidt krøllet - og lidt almind'ligt

29 maj. 2021

Dagene sætter sine spor, oplevelserne efterlader søde minder og sårbare mærker i sindet. Vi slides, vi bruges, vi kæmper med det svære og kærtegner det gode.
Og fra tid til anden tænker vi som Steffen Brandt forsanger i TV2:
Nå, men det' så livet, sådan ser det altså ud.
Lidt krøllet - sammenbidt og gennemblødt
og helt almind'ligt

Det kan være klogt nok at affinde sig med virkeligheden – og måske endda elske den for det den er og har i sig.
Men midt i den krøllede og sammenbidte almind'lighed mærker vi også længslen efter at rejse os, løfte blikket og lade tanken og sindet fyldes med det, vi endnu gerne vil. For vores egen del - og for andre.
Måske er det noget der kommer udefra, der kan blive inspirationen, måske er det en del af det skatkammer i os selv vi aldrig fik åbnet. Måske gav Skaberen os evner og talenter i vuggegave, som stadig ligger ubrugte. Måske kan vandringen med nye vinduer, give os indblik og udsigt.

Måske skal vi trods alt tage de talløse vidnesbyrd alvorlige, der oplever det som en rigdom og en udrustning at lade sig fylde af det liv og den ånd, som mesteren fra Nazareth talte om og indviede sine efterfølgere i. En kilde med levende, sprudlende vand, der tilsyneladende aldrig tørrer ud.

 
Peter Götz

Tanker i tiden

Peter Götz, Forkynder
Netkirken

Mail: peter@goetz.dk

 

Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk