DAGENS ORD: ”Hvorfor er du fortvivlet, min sjæl? Hvorfor skælver du i mig? Vent på Gud! For jeg skal takke ham på ny, min frelser og min Gud.” Salme 42:6

[ Forrige ] [ Tidligere artikler ] [ Næste ]

Troens paradoks

20 mar. 2010

Det er en almindelig mening blandt intellektuelle humanister, at man kan da ikke tro på jomfrufødsel og opstandelse!

Men den menneskelige hjerne har sine begrænsninger. Som filosoffen Blaise Pascal udtrykte det: ”Fornuftens største indsigt er, at fornuften har en grænse.”

Humoristen Mark Twain siger det mere bramfrit: ”Mange mennesker klager over de skriftsteder i Bibelen, de ikke kan forstå – jeg for min del har størst besvær med dem, jeg kan forstå!”
Troen kan ingen studere sig til, den er en gave, ”en overbevisning om ting, man ikke ser” som Hebræerbrevet udtrykker det. De største og skønneste ting i tilværelsen – den store musik, den store kunst, den store kærlighed, troen på en kærlig, almægtig Gud – må opleves indefra, før man bliver klar over, at de er realiteter og ikke ønskedrømme.

Ofte nævner man andre religioner og kalder dem alle sammen overtro. Men til forskel fra dem er kristendom den eneste religion, hvor Gud søger nedad mod mennesket – i alle andre religioner er det mennesket, der søger opad mod Gud. Det er også den eneste religion, hvor man ikke kan fremvise stifterens grav – den er nemlig tom!

I Jesus fra Nazaret viste Gud sig i menneskeskikkelse: ”Den, som har set mig, har set Faderen”, sagde han om sig selv. Er det særlig svært at tro på et menneske, der gik omkring og gjorde vel? De 3½ år Jesus virkede på Jorden, var så sprængfyldte af kraft og liv, at de har sendt dønninger gennem alle århundreder siden og gør det den dag i dag.

 
Uffe Nissen

Tanker i tiden

Uffe Nissen,

Mail: uffe@nissen.mail.dk

 

Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk