DAGENS ORD: ”For Gud gør ikke forskel på nogen.” Romerne 2:11

[ Forrige ] [ Tidligere artikler ] [ Næste ]

Unge og druk

24 jan. 2008

Europa mester!! nej det er ikke håndbold, men danske unge står øverst på listen over de unge som drikker mest alkohol i Europa.

Tirsdag aften så jeg en udsendelse i fjernsynet, der handlede om unge og deres drikkevaner.
Man interviewede en flok drenge og piger omkring deres drikkevaner og forbrug af alkohol.
Det starter ofte hjemme hos en kammerat før de skal til fest. En dreng på 14 år fortalte, at det ikke var ualmindeligt, at han drak 8 øl inden han tog til fest i hallen. Her kan drikkeriet så fortsætte, godtnok må man ikke efter lovgivningen udlevere alkohol til unge under 16 år, men disse regler blev ikke håndhævet eller han fik andre til at købe for sig.
Sådanne fester foregår stort set hver weekend.

En pige fortalte, at hun nok ikke ville drikke så meget hvis ikke det var for gruppepresset.
Et par af forældrene fortalte at de ikke havde det godt med at deres børn tog til disse fester. De syntes, at det var svært at sige nej, da kammeraterne fik lov af deres forældre

I udsendelsen fik man også af vide, at en del unge ikke kan fuldføre deres uddannelse pga. deres uhæmmet indtag af øl og lign. En læge fortalte, at hvis disse unge fortsætter sådan, vil mange af dem senere hen i livet få problemer.

Et positivt indslag i programmet var, at man talte med en arrangør af hal fester. Her var det lykkedes at holde sodavands diskotek og med stor succes. Det kræver god planlægning og så finde nogen gode grupper kan komme og spille og som de unge gerne vil høre.

Det er ikke nemt at være forældre til teenagere, for der bliver afprøvet og brudt grænser som et led i deres udvikling
Ansvarlighed både fra forældre og vores samfund er væsentlig. Samarbejde forældre imellem og med uddannelsesstederne er vigtig og at de unge lærer at man godt kan have det sjovt uden, at man skal drikke sig fra sans og samling. Vores politikere kunne ændre lovgivningen, så unge ikke må købe alkohol før de er fyldt 18 og skærpe at loven bliver holdt. Det er nemt at købe alkohol selv man er under 16. I udsendelsen havde de sendt en pige på 13 år ud for at købe øl og lign. Og kun i en forretning ud af ti, spurgte man hvor gammel hun var og da hun ikke kunne vise legitimation ville de ikke sælge til hende
.
Og så er kærlighed også at man nogen gange må sige nej.

Hilsen Hanna Wallin


 
Hanna Wallin

Tanker i tiden

Hanna Wallin,
Netkirken

Mail: hanna.wallin@live.dk

 

Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk