DAGENS ORD: ”Herren, min styrke, mit skjold, på ham stoler mit hjerte. Da jeg fik hjælp, jublede mit hjerte, jeg takker ham med sang.” Salme 28:7

Hjemmelavede klejner

2007 nov 22

Klejner tager nogen tid at lave, da det består af flere processer. Men det er umagen værd.

Hjemmelavede klejner

Ingridienser:
Mel 375 g
Æg 2 stk
Sukker 125 g
Smør 125 g
Fløde 2 spsk
Citron 1- 2 spsk eller 1 spsk samt revet skal af citronen
Cognac 1 - 2 spsk
Hjortetaksalt 1/4 tsk

Til kogningen:
Palmin 500 g

Smøret smeltes over svag varme og skal kun lige være lunt.

Smør, æg, sukker og fløde piskes grundigt sammen.

Derefter tilsættes cognac, citron og eventuel citronskal.
Hvis der tilsættes citronskal er det vigtigt at citronen ikke har været sprøjtet. Vælg eventuel en økologisk citron.

Kom mel og hjorteaksalt i skålen til de øvrige ingridienser og ælt det godt igennem.

Stil dejen i køleskabet, gerne natten over, men man kan nøjes med 3-4 timer.

Kogning af klejner:

Når dejen er kølet ned skal den rulles ud.

Dejen skal rulles tyndt ud. Drys mel på bordfladen, så dejen ikke hænger i.

Skær klejnerne ud med en klejnesporer og sno klejnen gennem hullet. (se billederne)

Palminen skal nu varmes op til ca. 180 grader.
(vi brugte et sukkertermometer der går til 200 grader)

Vi kogte først 3 klejner for at se om de blev gennembagte.
Derefter kogte vi 5- 6 stk ad gangen. Kjejnerne skal vendes og er færdige når de er brune på begge sider.

Vi lod dem dryppe af og køle ned på en køkkenrulle.

God fornøjelse.

 
Fotos: www.e-billeder.dk



Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk