DAGENS ORD: ”Til I bliver gamle, er jeg den samme, til I bliver grå, bærer jeg på jer. Det har jeg gjort, og jeg vil stadig løfte jer, bære på jer og bringe jer i sikkerhed.” Esajas 46:4

Hjemmelavet marcipan

2007 okt 25

Marcipan og konfekt er en god juletradition, så hvorfor ikke lave marcipanen selv.
Så ved man også at marcipanen er uden konserveringsmidler og der er mulighed for at styre hvor sød marcipanen bliver.

Hjemmelavet Marcipan

Marcipan er nemt at lave. Det tager en ½ times tid fra man starter til marcipanen er færdig.
Belønningen er en dejlig marcipanmasse med lige den smag man kan lide.

Råvarerne er:
Mandler 200 g.
Flormelis 50- 70 g.
Vand 3 spsk.
Eventuelt æggehvider i stedet for vand

Sukkermængden kan reguleres efter behov. Hellere for lidt end for meget flormelis.

Det største arbejde består i at smutte mandlerne.

Det gøres ved at hælde kogende vand over mandlerne og lade dem trække lidt, så er de nemme at smutte.

Smuttede mandler .. det ord gav en tydelig mening, da der en gang i mellem kom en mandel susende i luften.

Mandlerne hakkes i en foodprocessor eller i en blænder.

Hvis det er en foodprocessor blandes vandet og flormelis i foodprocessoren.

Da vi kun har en blænder til rådighed, måtte vi blande de knuste mandler, vand og flormelis i en skål.

Tag marcipanen op af skålen og ælt den godt igennem, til den bliver en fast masse.

Her er vi halvvejs i ælteprocessen.

Den færdige marcipan kom til at se sådan ud.
Vi måtte straks have en kop kaffe med et stykke marcipan.

Fotos: e-billeder.dk




Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk