DAGENS ORD: ”Helbred mig, Herre, så jeg bliver helbredt, frels mig, så jeg bliver frelst, for du er min lovsang.” Jeremias 17:14

[ Forrige ] [ Oversigt over Artikler ] [ Næste ]

Der er noget i luften...

Hvis man i søvnløse nætter er for magelig til ligefrem at stå op og sætte sig til at læse, kan man blive liggende og foretage en rejse over hele kloden via en lille lommeradio, der er tilsluttet et par høretelefoner, så man ikke vækker den sovende ægtefælle - det er virkelig forunderlige ting, man oplever.
Efter adskillige nattetimer tilbragt på denne måde er det mit indtryk, at Europa slet ikke sover om natten! Tværtimod leves livet utroligt intenst - her melder sig den ene radiostation efter en anden med hårdtpumpet pop, hektisk snakketøj, larmende reportager og en masse andre lyde, og det har åbenbart alt sammen til formål at bekæmpe det værste af alt: Stilheden!
Her er ikke et splitsekunds pause, og det gælder ikke mindst CNN News, der har en sender et eller andet sted i Europa, så man kan i fin FM-kvalitet kan følge med i alt, hvad der lige nu brænder på et sted på kloden.
Det er jo egentlig imponerende - men også ret anstrengende. Man nøjes nemlig ikke med blot at lade den udsendte medarbejder fortælle, men hans hektiske talestrøm er underlagt lydkulisser, så lytteren bliver klar over, at dette her altså ikke er det rene pjat, men virkelig alvor - I kan selv høre!
Under reportagerne fra Mellemøsten hører man i baggrunden knitrende maskingeværsalver, eksplosioner, skrig og motorlarm, så man føler granaterne pifter om ørerne, mens speakeren knevrer løs. Det er sikkert tilsat bagefter, han ville næppe være så rolig, hvis han stod midt i dramaet. Derfor virker det hele lidt for smart, hen i retning af den rene underholdning - og det må konflikter jo aldrig blive.
CNN bringer også en verdensomfattende vejrudsigt, hvor en speaker triumferende meddeler, at CNNs vejr er altså det bedste vejr på hele kloden! Her kan Henrik Voldborg slet ikke være med - hvornår har man hørt ham udtale sig om vejret i Singapore?
Danmarks Radio er naturligvis også med, men her må man sommetider vælge mellem yderligheder som pop med snak på P3 eller middelalderlig kormusik på P2 ! Lige pludselig kan man så plumpe ind på en lille lokalradio, som ikke er spor bange for pauser. Her foregår alt på det jævne, og efter CNNs hårdtpumpede smartness er det virkelig velgørende at blive orienteret om, at et firma på Kongevejen sælger 4 bildæk for 3 dæks pris - det er da en nyhed, der er til at overskue.
Een eneste gang bragte en lille nærradio verdens største nyhed, sensationernes sensation: Gud blev menneske og gik iblandt os. Det var en ældre mand med en kultiveret stemme, der ganske roligt og besindigt fortalte dette uden ledsagende lydkulisser. “Det er dette, vi tror på,” lød det. Han var ganske uprofessionel, ikke spor smart og ville helt sikkert dumpe til enhver speakerprøve, men hvor var han dog velgørende at lytte til. Han sluttede med at ønske lytterne Guds fred og en rolig nat.


Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk