DAGENS ORD: ”Helbred mig, Herre, så jeg bliver helbredt, frels mig, så jeg bliver frelst, for du er min lovsang.” Jeremias 17:14

[ Forrige ] [ Oversigt over Artikler ] [ Næste ]

Ungarske jøder i Auschwitz

”Tusind år vil gå uden at Tysklands skyld vil blive udslettet”, sagde Hans Frank, generalguvenør i Polen under 2. verdenskrig.

Hans Frank selv var blandt de nazi-ledere, der ved Nürnberg-processen blev dømt til døden og hængt. Ifg. mine kilder nåede han at angre sine forbrydelser.

Nedenfor kan du klikke dig ind på et gribende fotoalbum fra Auschwitz, der viser ankomsten af ungarske jøder til lejren i maj 1944. Der er vist det eneste eksisterende album af den art. Det blev opdaget af en overlevende fra Auschwitz-lejren, Lilly Jacob, som donerede det til Yad Vashem i 1980. Gennem internettet kan det nu nå ud til millioner af mennesker.

Det er rystende, at der ifg. medierne findes en opvoksende skoleungdom, der ikke tror, at holocaust er sket. Her er i hvert et af de mange vidnesbyrd på den skyld, som Hans Frank mente var uudslettelig, om der så skulle gå 1000 år. Der er foreløbig kun gået 65 år, siden de nazistiske jødeforfølgelser sluttede.

Når dette er sagt, vil jeg gerne tilføje, at jeg personligt har mange tyske venner, som sørger ligeså meget over jødernes lidelser som vi gør. Det fortjener også at blive nævnt.

Jørn Herman Nielsen, Næstved

Nedenstående link giver adgang til Auschwitz-albummet.

http://www1.yadvashem.org/exhibitions/album_Auschwitz/mutimedia/index.HTMLBibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk