DAGENS ORD: ”Helbred mig, Herre, så jeg bliver helbredt, frels mig, så jeg bliver frelst, for du er min lovsang.” Jeremias 17:14

[ Forrige ] [ Oversigt over Artikler ] [ Næste ]

Vigtigt at kunne finde vej……

Ofte når jeg har været ude at holde møder på efterårsaftener. På adresser, jeg ikke har besøgt før, har jeg kæmpet med udskrifter fra KRAK´s og er som regel kørt forkert et par gange og er måske endda kommet for sent. Det kender I andre nok ikke, men jeg gør.


Derfor var det helt vidunderligt, da min kone til en fødselsdag forærede mig en GPS`er. ”Damen” med i bilen, indstille hende på den ønskede adresse – og så klarede hun resten. Skulle jeg begynde at lave svinkeærinder eller køre en anden vej, så er hun der med sin søde stemme: ”Kør 50 m længere frem og foretag en u-vending” eller ”Beregner ny rute”. Med hende i bilen når man altid frem til den rigtige adresse og til tiden, hvis man vel at mærke er taget hjemmefra i ordentlig tid – og det gør jeg – som regel.


Men ”hun” kan godt indimellem spille én et pus. En dag havde jeg været til et møde i København og havde puttet ”damen” ind i handskerummet imens, så hun ikke skulle blive stjålet. Men straks jeg begyndte at køre, så startede damen inde i handskerummet med at fortælle mig vej. Flink ”dame”, men jeg troede ellers, jeg havde slukket for hende. Men det er vel med GPS´er som mobiltelefoner. Man kan glemme at slukke – og blive flov.


Nogle af vore rigtig gode venner fra menigheden var for nylig til en stor, klassisk koncert i Gjethuset i Frederiksværk med Nordsjællands dygtige symfoniorkester. Salen var fyldt med koncertklædte mennesker. Orkesteret var på plads. Den kinesiske mesterdirigent kom ind. Forventningen var stor. Stemningen var fortættet og der var fuldstændig stille. Vore venner sad i forventning på 3. række. Lige foran dem sad en lige så forventningsfuld dame. Nu skulle det ske – og det gjorde det. Nede fra damens taske lød det: ”Fortsæt 50 meter og drej så til venstre”. Såvel damen som dirigenten blev hylet ud af den. Damen forsvandt, men kom ind igen under det andet musikstykke.


Det er klart, at damens GPS´er skabte en del morskab og røde kinder hos hende, men egentlig er det jo bare sjovt, specielt, når det sker for en anden.


Men en GPS´er er nu en god ting, når man skal finde vej. Jeg har længe haft en åndelig GPS´er – min bibel, som jeg i mange år har kaldt min madkasse. Bibelen siger os, at mennesket ikke skal leve af brød alene, men af hvert eneste ord, der udgår af Guds mund. Bibelens ord, budskab og undervisning er rettesnor for liv og lære. Himmelens og jordens skaber ved, hvad der er bedst for sin skabning. Derfor har han givet os sit ord for at det kan være ”en lygte for vor fod og et lys på vores sti”. Ordet er vores vejviser. Derfor er det både godt og rigtigt, at ”spise” af Guds ord hver eneste dag. Fylde os med liflige retter, så vi kan finde vej i livet.

Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk