DAGENS ORD: ”Helbred mig, Herre, så jeg bliver helbredt, frels mig, så jeg bliver frelst, for du er min lovsang.” Jeremias 17:14

[ Forrige ] [ Oversigt over Artikler ] [ Næste ]

Det er tanken der tæller!

Posten er lige kommet forbi med reklamekatalogerne, som giver udtryk for at det er på høje tid at skrive ønskesedler, og beslutte sig for hvad der skal være i pakkerne under juletræet i år.

Julen er en fantastisk tid – når alt i verden handler om at give gaver til hinanden. Dengang jeg gik i skole startede vi i oktober måned med at lave ting i formning og sløjd, som kunne bruges til julegaver til ens forældre. I dag klarer jeg de sidste julegave indkøb få timer før butikkerne holder julelukket. Det er vel tanken der tæller!

Eller er det? ”Jeg havde tænkt på at ringe, men jeg fik det aldrig lige gjort!” ”Det var faktisk tanken at jeg ville have købt en magen til, til dig, men det nåede jeg ikke lige!” – Er det så tanken der tæller???
Jeg har en teori om at tanken først tæller når den er ført til handling – og det er ikke sikkert du er enig med mig, men lad mig uddybe min teori først.

”Ihjamentakdoghvorerdenflot-ogjadeterdaligeminstil” siger vi til jul og fødselsdage, mens vi bagefter gemmer tingene ind bag i skabet og bruger det lidt for sjældent.

I modsætning har de fleste af os forhåbentligt prøvet at få en gave hvor vi mindst forventede det. At der pludselig lå en gave i postkassen da man kom hjem, at en kollega have noget med på jobbet som man fik med sig – eller at man blev overrasket af en behagelig telefonopringning. Den slags gaver giver mening, og så er det tanken der tæller – Viden om at en anden har brugt tid og kræfter på at tænke på mig, og haft lyst til at vise mig det. Ikke for nogen grund, ikke af nogen årsag, bare fordi personen sætter pris på mig!

Det betyder meget mere end at give en gave som en form for kontant afregning for sin deltagelse i begivenheden. Købt efter en liste, hvor farve, pris, størrelse og indkøbssted er listet op…

Med fare for ikke at få mange julegaver i år, så vil jeg gerne slå et slag for det uplanlagte og ekstraordinære. Der hvor kærligheden griber ind i hverdagen…

I januar sætter forretningerne alligevel priserne ned på alle de ting du er ved at købe til julegaver!

Gud gjorde det engang – Med Jesu fødsel, gav han os en gave, som var totalt ufortjent, men som alligevel var præcist hvad vi havde brug for. Fordi han tænkte på os!
Kan vi ikke lære lidt af det og så forsøge at gøre vores tanke til handling - Så den virkelig tæller!

Julen var en begivenhed, der for altid ændrede verdenshistorien, og dagligt ændrer historien i massevis af menneskers liv. Budskabet om kærlighed revolutionerer overalt hvor det når frem, det splintrer rutine og smelter tradition. Hver dag bliver ny, fordi Gud skaber nyt - og dagligt bliver nåden og kærligheden fornyet.

Rigtig velsignet jul og nytår!

Tomas Lindholm


Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk