DAGENS ORD: ”Han frelste os og kaldte os med en hellig kaldelse, ikke på grund af vore gerninger, men efter egen beslutning og af den nåde, som var givet os i Kristus Jesus for evige tider siden,” 2 Timoteus 1:9

[ Forrige ] [ Til oversigten ] [ Næste ]

22. december

2019 dec 22


På vagt juleaften

Det er blevet juleaftensdag. Det er tidlig om morgenen. Jeg er på vej ind til falckstationen, hvor jeg skal møde ind på vagt kl. 7.30. Det er koldt og der ligger et pænt lag sne overalt.

Inde på stationen mødes mit hold med dem, der er på vej hjem. Der er lavet kaffe, så alle sætter sig omkring bordet. Inden vi skilles, får vi lige en sludder om, hvad der foregået i det forgangne døgn, samt ønsket hinanden glædelig jul og god vagt.

Dagen går med forskellige opgaver. Der er enkelte personer, der skal indlægges på sygehuset – andre har brug for hjælp til at få startet bilen. I løbet af dagen kommer vores stationsleder forbi for at ønske god jul. Samtidig har han et stort fad med, hvori der ligger kager og chokolade m.m. til den søde tand.

Sidst på eftermiddagen går vi i gang med at forberede vores julemiddag. Vi skal have flæskesteg med alt hvad dertil hører. Vi regner med, at vi skal spise ca. 18.30 – men det kommer an på, om vi nu også får mulighed for det. Vi ved jo aldrig, hvornår vi bliver kaldt ud til et eller andet. Men i år fik vi til at spise maden - uden at blive forstyrret.

Derhjemme har Karin og børnene hygget sig. De har også fået noget god mad, og alle tre unger har hver fået en af deres julegaver. De skal, trods alt, mærke, at det er juleaften. Senere på aftenen kom de alle ind på stationen, hvor vi hyggede os sammen i et par timer.

Men 1. juledag tog vi, som familie, så revanche. Ved tolv- tiden stod den på den store julemiddag. Når der så var ryddet af bordet, blev lysene på juletræet tændt. Juleevangeliet blev læst, hvorefter vi sang et par salmer – og så var det til at pakke gaver ud. Børnene nød det at have god tid. Der var jo resten af eftermiddagen til hygge sig i og lege med sine gaver.

Flere år senere kunne de godt finde på at spørge om, vi ikke skulle holde jul 1. juledag – for der var meget mere tid til det hele.

GLÆDELIG JUL

Mogen Franks
pens. falckredder





Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk