DAGENS ORD: ”Derfor takker vi også Gud uophørligt. For da I modtog Guds ord, som I hørte af os, tog I ikke imod det som menneskeord, men som det, det i sandhed er, Guds ord, og det virker i jer, som tror.” 1 Thessaloniker 2:13

[ Forrige ] [ Til oversigten ] [ Næste ]

Dato: 15 jan. 2021 kl. 00:00
Sted: Bedeuge2021: Hjemme

OPLEV

ESAJAS’ BOG 55,10-11 For som regnen og sneen falder fra himlen og ikke vender tilbage dertil, men væder jorden, befrugter den og får den til at spire og giver udsæd til den, der vil så, og brød til den, der vil spise, sådan er mit ord, som udgår af min mund; det vender ikke virkningsløst tilbage til mig, men det gør min vilje og udfører mit ærinde.

Siden det 3. århundrede har man i kirker og fællesskaber brugt metoden Lectio Divina til bibellæsning. Det betyder ›Hellig Læsning‹ og består af fire dele. Først læser man en tekst (Lectio), derefter mediterer og reflekterer man over teksten (Meditatio), for derefter at bede til Gud som et svar på læsningen (Oratio) og til sidst være åben og lyttende i Guds nærvær (Contempletatio).
Der findes også et femte led, som ofte bliver overset – Operatio. Det handler om at afslutte læsningen med at vende sig til Gud og sige: Gud, hvordan vil du have at denne tekst skal påvirke mit liv? Hvordan skal dit ord virke igennem mig? Hvilke konsekvenser skal det have for min økonomi, min kalender, min familie? Hvilke handlinger skal denne bibellæsning afføde?
Sådanne øvelser i operatio kan være gode at lave i fællesskab.
Hvis du har en gruppe, du læser i Bibelen med, så overvej at tilsætte et femte led til Lectio Divina. Hold hinanden op på, at Guds ord ikke vender virkningsløst tilbage, det gør Guds vilje og Gud ønsker, at vi skal være med til at opleve hans ord i handling.

Bedeemner:


Vi takker dig for, at du møder os gennem Bibelens ord.

Vi bekender, at dit ord ikke altid former vores værdier og kommer til udtryk i vores liv.

Vi beder for smågrupper i kirker og fællesskaber – at de må opleve Guds levende ord i deres hverdag.

Vi beder for dem, der ikke kender til Bibelen – at de må få mulighed og lyst til at læse den.


Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk