DAGENS ORD: ”Hvorfor er du fortvivlet, min sjæl? Hvorfor skælver du i mig? Vent på Gud! For jeg skal takke ham på ny, min frelser og min Gud.” Salme 42:6

[ Forrige ] [ Til oversigten ] [ Næste ]


Bikere for Jesus.

2013 okt 1

Bikere for Jesus.

Jeg har på det seneste været i nærkontakt med den kristne bikerklub Exodus – og det har givet nogle rigtigt gode og stærke oplevelser, som jeg vil del med jer. Det har også givet mig nye, værdifulde venskaber.

Bikere og Jesus i ”Kig ind” i Græsted.

Udenfor stod motorcyklerne linet op og inde i salen var mange mennesker mødt op for at lytte til vidnesbyrd fra bikerne i Exodus, en kristen bikerklub og blues-rock bandet Good News, der ofte ledsager Exodus til arrangementer rundt omkring i landet.

Good News lagde ud med sange som Walk with Jesus og Heavens King og i flere numre vandt bluesen over rocken – og det var rigtig god blues med Johs ved klaveret i flot, flot stil. Teksterne var gode evangeliserende tekster. Salen var med fra starten og bikervestene med rygmærker gjorde indtryk, men større indtryk gjorde vidnesbyrdene. Præsidenten for Exodus, der fik visionen om en kristen bikerklub allerede mens han gik på efterskole, fortalte at man i Exodus lægger vægt at lade sig lede af Gud og ønsker at møde andre mennesker med evangeliet, bl.a. i andre bikerklubber, hvor Gud ikke er i særlig høj kurs. Man har fået trykt Biker Bibelen, der består af Det Nye Testamente og en række stærke vidnesbyrd fra bikere. Biker Bibelen er nu trykt i 3 oplag med i alt 90.000 eksemplarer og bikermiljøet har taget godt imod den.

Alle i Exodus er kristne.

Det første vidnesbyrd kom fra Johs – Johannes Ørsøe – der er pianist i Good News. Han er tidligere alkoholiker og arbejder nu som fængselsbetjent i Vestre Fængsel. ”Jeg brænder for bikermiljøet, brænder for Gud og brænder for at hjælpe dem, der har det svært. Vi må respektere mennesker og vise næstekærlighed”, slog Johs fast og fortsatte ”Jeg har selv været nede og ligge på grund af et kraftigt alkoholmisbrug, men i 1999 blev jeg ædru og så begyndte Gud at arbejde i mit liv og nu har jeg ham med hver eneste dag og i Vestre Fængsel fik jeg præsterne til at tage Biker Bibelen ind til fangerne og vi har foreløbig arrangeret 3 rocker-blues koncerter med kristent budskab.”

André Meiner bragte et klart frelsesbudskab illustreret med situationer fra hans eget liv.”Det er fedt at være sammen med Far!” Og her mente han helt tydeligt Gud. ”At være sammen med Far og at tilbede Ham er meningen med livet.

Han fortalte, at der er mange hårde drenge i bikermiljøet, i de gamle bikerklubber, hvor der ikke er plads til Gud. Disse klubber havde det dårligt med, at der dukkede en kristen bikerklub op. Nogle fra de gamle klubber gik hårdt til dem og spurgte: ”Vil I skille jer af med jeres rygmærke? Og vi måtte sige: ”Det kan vi ikke, for det er Gud, der har bedt os om at bære det.” ”Er I villige til at dø for jeres klub”, for det er de. ”Vi måtte svare nej på spørgsmålet men sige, at vi er villige til at dø for Gud. Gud elsker udover, hvad vi forstår og som kristne er vi Guds børn, arvinger.

André fortalte, at han på et tidspunkt gav Gud et løfte om at gøre som han siger. 14 dage efter var jeg ved at fortryde mit løfte, for Gud bad mig om at bryde med min kæreste, som jeg var meget forelsket i og gifte mig med min ekskone. Nu havde han et problem, han hadede sin ekskone, men havde lovet at gøre, hvad Gud beder ham om. Ekskonen havde været ham utro mange gange og de havde skændtes så det brager og sagt mange grimme ting til hinanden. Hun var den, der havde såret mig som ingen og andre, ligesom jeg havde såret hende voldsomt.” Derfor havde han bestemt ikke lyst til at gifte sig med hende igen. Nogle dage senere mødtes de til et forældremøde. Bagefter spurgte ekskonen ham om han ville køre hende hjem og i bilen sagde hun til ham: ”Gud har sagt til mig, at vi skal finde sammen igen og begynde forfra” Og sådan blev det og de er stadig gift. ”Vi har det godt sammen nu og glæder os over at kunne være kristne eksempler for vore børn. Når man giver sit liv til Gud, overgiver sig helt til ham, får man det fede liv. Vil du opleve det?

Arne Mohr, der er vicepræsident i Exodus, kom med en appel til sidst, inden Good News var på igen. Han sagde: ”Vi vil have de andre med rygmærker med i himlen. Derfor er vi i Exodus. Det handler om at have Jesus i hjertet. Jesus elsker dig præcis som du er og du bør tage imod ham og hvis du ønsker at tage imod Jesus, vil vi gerne bede med dig.

Det var næsten som et gammeldags vækkelsesmøde med det kristne rygmærkefolk som afsendere og det var noget brugerne af værestedet ”Kig ind” kunne bruge.

Fra ”Kig ind i Græsted til Frikirken Salem i Frederiksværk.

En ”Bikergudstjeneste”?

Det var det enkle spørgsmål som mange stillede til præsterne Ruth Cilwik Andersen og Tomas Lindholm, da det i Frikirken Salem blev annonceret.. Hvad indebærer dette?

Efter gudstjenesten den 22. september fortæller Ruth Cilwik Andersen: ”Fem glade bikere fra MC klubben Exodus MC kom kl.10.00 kørende ind på Frikirkens gårdsplads, der blev fyldt med Harley Davidsons dybe lyde. Det var et herligt syn.”

En halv time senere stod Arne, René, Johs, Carsten og Thomas med deres badges på de dekorerede veste og forklarede formålet med klubben Exodus og om deres engagement året rundt, hvor de ofte besøger de mere hårdkogte bikerklubber, Vester Fængsel og også mange kristne sammenhænge for at fortælle om Jesus og uddele BikerBibelen.er.

Gruppens medlemmer fortalte på skift om deres oplevelser med Gud i hverdagen. Flere af dem havde haft rigtigt mange udfordrende ting at forholde sig til; opvækst i en alkoholiseret familie, eget alkohol- og/eller narkomisbrug, og hvad det fører med sig. Men de kunne alle fortælle om, hvordan troen på Gud pludselig blev levende og relevant og hvordan den gav et nyt fundament for et kursskifte i deres liv. Ikke nok med det. Pludselig greb Johs. En guitar og gruppen sang af fuld hals for og med gudstjenestedeltagerne.. For at imødekomme spørgsmål eller ønsker omforbøn inviterede gruppen til bare at komme frem til dem og den invitation tog mange imod. Det var et herligt syn.

I forlængelse af gudstjenesten blev der solgt ”Franske-Biker-Hot-Dogs” påparkeringspladsen lige ved siden af de skønne maskiner. Kaffe og kage stod klar på kirkens terasse. Det gav mulighed for fællesskab og drøftelse af formiddagens oplevelse og indtryk. Mange gav udtryk for stor glæde over denne form for gudstjeneste og Ruth siger: En dejlig måde at tilbringe en søndag formiddag på!”

Exodus er en kristen biker klub, der ikke viger tilbage for noget.

Vi tror på Gud den almægtige, som skabte himmelen, Jorden, og alt liv på den. Når Gud er med os, hvad har vi så at frygte?

Exodus ønsker ikke at banke andre klubber i hovedet med moralske og lange tørre prædikener. Vi vil vise, at det med at være en kristen, ikke behøver at være kedeligt, tværtimod. Er man en kristen, drevet af Guds Helligånd, lever man et spændende og fredfyldt liv.

Udover fællesskabet når sølvtøjet (Harley'en) skal pudses, har vi tæt åndeligt fællesskab, som bliver højt prioriteret på klubmøderne. Vi velsigner og be'r for hinanden, og det er med til at styrke venskabet.

Exodus startede i foråret 1998, og vi ønsker at give Gud æren i alt.

”Kig ind” er et værested, der drives af Græsted Frikirke. Værestedet startede i 2009 og har åbent den 1. og 3. onsdag i hver måned fra kl. 17-21. Der er mulighed for at få en individuel snak med en af medarbejderne, hvis man har brug for det. Klokken 18 serveres et let måltid. Det får man for 20 kr. Klokken 19 er der så et program med tale, sang og musik eller måske bare underholdning. Formålet er at mennesker kan mødes og have det, men også at mennesker nås med evangeliet.
Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk