DAGENS ORD: ”Da kom Peter til ham og spurgte: »Herre, hvor mange gange skal jeg tilgive min broder, når han forsynder sig imod mig? Op til syv gange?« v22 Jesus svarede ham: »Jeg siger dig, ikke op til syv gange, men op til syvoghalvfjerds gange.” Mattæus 18:21

[ Forrige ] [ Til oversigten ] [ Næste ]


MAF i aktion på Haiti

2016 nov 1

Orkanen Matthew har kostet over 1000 livet
Haitis fattige befolkning er igen ramt af en voldsom naturkatastrofe.
På flybasen i Port Au Prince er MAF (Mission Aviation Fellowship) klar med sine fly, og bringer nødhjælpsmedarbejdere og forsyninger ud til de isolerede områder.
Den kraftigste orkan i over 50 år
Haiti, der ofte betegnes som det fattigste land på den vestlige halvkugle, blev særdeles hårdt ramt, da orkanen Matthew for alvor gik i land med vindhastigheder på over 250 kilometer i timen. Det vestlige Haiti blev også ramt af ekstrem regn. Antallet af dødsofre har nu rundet mindst 1000. Kommunikation er afbrudt og veje og broer utilgængelige på grund af oversvømmelser.

Tusindvis af bygninger og mange familiers hjem og afgrøder er blevet ødelagt.

Skaderne større end tidligere anslået
FNs seneste opdatering siger, at 1,4 millioner mennesker har brug for akut nødhjælp. Befolkningen har behov for rent vand, mad, medicin og husly.

I det ekstremt fattige land er mere end 300 skoler ødelagt eller svært beskadiget. Det samme gælder madlagre og høstudbytte i mange områder,

I området Grande Anse er ødelæggelserne enorme. 198 blev dræbt, 97 blev kvæstet og 99.400 er efter uvejret blevet indkvarteret i midlertidige nødlejre.

Over 275.000 er i nødlejre andre steder i landet.

Fare for kolera epidemi
En af myndighedernes højeste prioriteter er at få bragt rent vand frem for at undgå en truende kolera epidemi. Denne risiko er altid til stede under katastrofer, hvor primitive latriner flyder over og blander sig med drikkevandet.

På hospitalet i den sydlige by Port-a-Piment er der ifølge Reuters allerede registreret en drastisk stigning i antallet af koleratilfælde. Her tog lægerne mandag imod et væld af nye patienter, der var helt livløse efter at have kastet voldsomt op. For hver dag, der går, øges risikoen for nye udbrud, siger Marc Vincent fra Unicef.

MAF i aktion fra første dag
Når hjælpeorganisationer ankommer, er MAF (Mission Aviation Fellowship) på basen i Port Au Prince klar med sine 4 nødhjælpsfly til at bringe dem ud til de isolerede områder med personale og nødhjælpsforsyninger.

På samme dag transporterede MAF ca. 1 tons fødevarer til Les Cayes, og to personer med skader blev bragt fra Dame Marie til Port-au-Prince til behandling.

Sådan kan du hjælpe

Send en SMS med MAF150 til 1414 fort at donere 150 kr.
Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk