DAGENS ORD: ”Da kom Peter til ham og spurgte: »Herre, hvor mange gange skal jeg tilgive min broder, når han forsynder sig imod mig? Op til syv gange?« v22 Jesus svarede ham: »Jeg siger dig, ikke op til syv gange, men op til syvoghalvfjerds gange.” Mattæus 18:21

[ Forrige ] [ Til oversigten ] [ Næste ]


CandyFloss

2018 jan 1

Signe Voldby sammen med sine børnebørn.
Signe Voldby har næsten lige udgivet bogen Candy Floss
Hun er mor, mormor, farmor samt præst i Græse og Sigerslevvester kirke.
Månedens gæst i Netkirken denne første måned i 2018 er Signe Voldby, som i forvejen er en af de præster, der er tilknyttet Netkirken. I sommer 2017 udgav Signe Voldby via Mediacellen en børneandagstbog, der hedder Candy Floss… Allerførst, Signe Voldby, vil vi gerne høre, hvorfor bogen har fået dette lidt anderledes navn?

Signe:
Det vil gerne forklare! Jeg håber, at når man hører ordet Candy Floss, så tænker man på noget sødt og sjovt! Jeg håber, at man ser for sig en varm sommerdag på Bakken eller i Tivoli, hvor børn går rundt med dejlige lyserøde vatpinde! Ordet Candy Floss vækker i hvert fald for mig minder om noget sødt og sjovt - og bogen handler netop om noget sødt og sjovt for børn om Gud og om tro i hverdagen! Derfor hedder den Candy Floss med undertitlen: ”lidt sødt og sjovt for børn om Gud”… I øvrigt er der både et billede af en candy floss på forsiden af bogen – og efter hvert af de 200 små andagtsstykker er der et lille billede af en lille candy floss ud for dagens bøn, som man kan bede sammen.

Hvordan får man en idé til at skrive en andagstbog for børn?

Signe:
Det begyndte helt klart med den store glæde, at jeg fik mit første barnebarn for 5 år siden … (Og nu har jeg 6 dejlige børnebørn, så det går godt!)

For mig som mor og mormor og farmor og præst er det en stor glæde at se Guds kærlighed i hverdagen. Mit liv med dyr og børn og konfirmander og kirke og mennesker er fuld af sjove og dejlige oplevelser, der viser Guds trofasthed. Så jeg har skrevet CANDY FLOSS til mine børnebørn, til mit børnekor Sommerfuglene, til kirkens mange dåbsbørn og til minikonfirmander.

Og så er det en stor glæde, at mit menighedsråd har valgt at sige, at fra nu af får alle dåbsbørn ved vores kirker, Græse og Sigerslevvester, et eksemplar af Candy Floss, så familien kan læse den sammen, når barnet vokser op!

Og så har jeg har i bogen samlet mine bedste og sjoveste minder om alt det, jeg har oplevet i kirken indtil nu – så Candy Floss er fuld af mange skøre historier og dejlige bibelvers, som, jeg håber, kan blive en lille solstråle af Guds lys til jer alle, der læser bogen! Der er rigtig meget om dyr – både katte, hunde og varaner fx – jeg synes altid, at dyr lærer mig meget om Gud!

Hvilken aldersgruppe har du skrevet til – og kan børnene selv læse bogen?

Signe:
Altså – jeg tror, at det helt perfekte vil være, at familierne læser bogen sammen! At de måske finder 5 minutter i løbet af dagen, hvor de læser et andagtsstykke højt… Også fordi der er mange tanker – både om sjove og skægge ting, men også om ensomhed og død og mobning – altså alt det, der er en del af hverdagen…

Jeg har nok sprogligt skrevet direkte til børn mellem 5 til 10 år, så Candy Floss netop kan læses direkte op! Men jeg tænker, at den også kan læses og forstås af andre…

Og så er det dét sjove - og nok lidt anderledes ved Candy Floss - at der hver dag er en lille udfordring – en ting man skal gøre med hinanden – fx måle højde eller muskler, tegne en tegning, male et hjerte på spejlet… sådan nogle hyggelige ting, som familien kan gøre sammen…

Hvis nu man får lyst til at give Candy Floss som nytårsgave – eller bruge den som andagtsbog i 2018 - hvor kan man så egentlig købe Candy Floss?

Signe:
Det kan man i Betesdas Boghandel på Israels Plads ved Nørreport eller ved henvendelse til Mediacellen, Karlslunde Strandkirke, som har trykt bogen og gjort den fantastisk smuk. Den koster 180 kr – ca 1 krone pr side!! Skønt hvis nogen har lyst til ikke bare at købe den, men til at læse den og have det sjovt og skægt sammen med de skøre eksempler og med de underlige udfordringer…

Allermest håber jeg at opmuntre dem, der læser Candy Floss, til en hverdag i Guds hånd – med Bibelens løfter om tillid og glæde!

Så rigtig glædeligt og velsignet nytår til alle!
Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk