DAGENS ORD: ”Helbred mig, Herre, så jeg bliver helbredt, frels mig, så jeg bliver frelst, for du er min lovsang.” Jeremias 17:14

[ Forrige ] [ Til oversigten ] [ Næste ]


Vi vil ikke behandles som glas

2020 jan 1

To blinde: Vi vil ikke behandles som glas

Gohugora går på sten over floder i Nepals bjerge og Mathias spiller FIFA på sin Playstation herhjemme i Danmark. Ingen af dem kan se. Mød dem i en ny kortfilm her.

Gohugora på 18 år går frisk ad stejle bjergstier og bevæger sig upåvirket på vaklende glatte sten over brusende floder i Nepal.

Mathias på 17 år jubler, mens han scorer mål i fodboldspillet FIFA på sin PlayStation 4 herhjemme i Danmark.

Begge er blinde og medvirker i en ny kortfilm - “Overcoming - om ikke at famle i blinde selvom man ikke kan se”.

Se filmen her: https://www.youtube.com/watch?v=OIlxPoTIufk

Kortfilmen sætter fokus på de hverdagsudfordringer, der er forbundet med det at have et synshandicap, uanset om man bor i et udviklingsland som Nepal eller i en velfærdsstat som Danmark. I kortfilmen fortæller de to hovedpersoner også om deres oplevelse af, at andres misforståede hensyn til dem kan være en større udfordring, end dét ikke at kunne se.
Et vilkår - ikke en begrænsning
Selvom Gohugora og Mathias bor 6.500 kilometer fra hinanden, har de samme ønske: De vil ikke behandles som glas, men blot som almindelige kammerater ligesom alle andre unge. For dem er synshandicappet blot et vilkår - ikke en begrænsning.

Trods forskellig kultur er de to ildsjæle forbavsende ens: De bruger al deres energi på at vise sig selv og andre, at der faktisk ikke er noget særligt ved dem, bare fordi de tilfældigvis er blinde.

Kortfilmen er produceret af kommunikationsmedarbejder i Mission Øst, Michael Schmidt, der har besøgt Nepal og Kirke Hyllinge med drone og kamera. Til daglig arbejder Michael med digitale medier i hjælpeorganisationen Mission Øst.

Inkluderer mennesker med handicap
Mission Øst er en dansk hjælpeorganisation, der laver både nødhjælps- og udviklingsarbejde i det tidligere Sovjet, Asien og Mellemøsten.

Inklusion af mennesker med handicap er et af organisationens kendemærker. Mission Øst har som eneste ngo på verdensplan udarbejdet en inklusions-manual, der giver konkret vejledning til virksomheder og institutioner, der ønsker at skabe mere inklusion på arbejdspladsen.

Filmen kobler sig til især tre af FN’s Verdensmål:
  • Mål 4 om at stoppe diskrimination.
  • Mål 10 om at styrke og fremme den sociale, økonomiske og politiske inklusion af alle, uanset alder, køn, handicap, race, etnicitet, oprindelse, religion, økonomisk status eller anden form for status.
  • Mål 11 om at give alle mennesker sikre, tilgængelige og bæredygtige lokalsamfund og adgang til transportsystemer.
Svend Løbner
Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk