DAGENS ORD: ”Da kom Peter til ham og spurgte: »Herre, hvor mange gange skal jeg tilgive min broder, når han forsynder sig imod mig? Op til syv gange?« v22 Jesus svarede ham: »Jeg siger dig, ikke op til syv gange, men op til syvoghalvfjerds gange.” Mattæus 18:21

[ Forrige ] [ Til oversigten ] [ Næste ]


Hjælp Rvaanne ud af slaveri.

2021 jan 1

Azhar i Pakistan fortalte mig om 10 familier, han har fået kendskab til.
Af: Kirsten Anette Lauritsen

Familierne har alle optaget små lån af en der ejer en murstensproduktion. Lånet skulle arbejdes af, men der blev hele tiden tilskrevet høje renter. Familierne kan ikke komme fri før de har betalt deres gæld. Det kan de ikke fordi de får så lidt penge for deres arbejde. De er blevet en slags slaver hvor gælden går i arv til børnene og børn afskæres fra at gå i skole.

Jeg spurgte til gældens størrelse og fik at vide at det ca. samlet drejer sig om 60.000 kr.

Tænk at 10 familier er stavnsbundet for så relativt få penge. Ville gerne hjælpe dem til frihed, men det virker som et overvældende projekt.

Hjælp Rvaanne og de andre familier ud af slaveri.
Rvaanne, hendes 5 børn og 9 andre fattige familier i Punjab Pakistan har brug for vores hjælp.

Ravaanne tog sammen med sin mand et lille lån for 16 år siden. Manden er død, men Ravaane og børnene må stadig arbejde hårdt for næsten ingen løn. De skylder 6753 dk.

De kan ikke slippe fri før gælden er betalt.

De er fanget under slavelignende forhold, som de ikke ved egen hjælp kan komme ud af.

Fælles for disse familier er, at de for flere år siden lånte et mindre beløb af en mand der ejer en murstensfabrik. De skulle arbejde hos ham for at betale gælden af. De fik og får stadig en meget lille løn for at arbejde. Kun lige nok til at overleve. Der er lagt meget høje renter på deres lån. hvilket gør det helt umuligt for dem at betale tilbage. Børnene i familierne må ikke gå i skole. De skal også arbejde.

Riaz og hans kone og to teenager piger er en anden af familierne. De har problemer med ejeren og får kun penge nok til at spise et måltid om dagen. De har arbejdet under disse forhold i 8 år. De skylder 3990 kr.
Arif og Samira har 5 børn. Arif har været ude for ulykker to gange og har svært ved at arbejde men han bliver nødt til det for at brødføde sin familie.
Familien skylder 6135 kr.
Ashar og hans kone Astma har arbejdet under disse forhold i 18 år. De har 4 børn og de skal alle arbejde fra tidligt om morgenen. Børnene må ikke gå i skole men skal arbejde sammen med forældrene. Parret skylder 700 doller omregnet 4250 dk.
Det ældre ægtepar Ayub og Arshad har i alt 11 børn. De har boet under usle forhold og arbejdet med mursten i hele deres liv. De har flere gange prøvet at flygte men det er desværre mislykkes for dem.
Deres gæld er nu løbet op til 14.000 dk.
I alt skylder disse familier og 5 andre familier 60.000 kr. - 60.000 kr. for 10 familiers frihed.
Jeg har fået kendskab til disse ulykkelige skæbner gennem min Pakistanske ven Azhar.
Azhar og hans familie startede for 9 år siden et lille hjem for 5 forældreløse søskende. Dette sted er i årene vokset til et børnehjem for 40 forældreløse børn.

Igennem de sidste 5 år har jeg og en støttegruppe hjulpet med månedlige gaver. Pengene er gået direkte til børnene og de har nu gået i skole i 4 år med vores hjælp. Vi får altid dokumentation for hvad pengene er blevet brugt til. Vi får billeder og har tæt kontakt på Messenger.

Nye skolebøger Spisning på børnehjemmet Gaver fra danmark
Azhar har hørt om og besøgt familierne på dette sted og siden fortalt mig om disse fattige kristne familiers skæbne. Det har rørt mig dybt og derfor prøver jeg at hjælpe dem på denne måde.

Azhar fortæller at familierne som fri mennesker kan få mulighed for at starte små selvstændige virksomheder.

Målet for indsamlingen er 60,000. Hvis der kommer flere penge vil midlerne blive fordelt til familierne, så de kan starte deres nye fri tilværelse.
Tænk hvis vi i fællesskab kan hjælpe disse familier til frihed. På forhånd tak for jeres støtte.
Man kan støtte indsamlingen via GoFoundMe
https://www.gofundme.com/f/hjlp-ravenne-og-9-familier-ud-af-slaveri
Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk