DAGENS ORD: ”Da kom Peter til ham og spurgte: »Herre, hvor mange gange skal jeg tilgive min broder, når han forsynder sig imod mig? Op til syv gange?« v22 Jesus svarede ham: »Jeg siger dig, ikke op til syv gange, men op til syvoghalvfjerds gange.” Mattæus 18:21

[ Forrige ] [ Til oversigten ] [ Næste ]


Blå Kors genbrug

2007 aug 1

Blå Kors genbrug.

Af teamleder Jytte Jensen

Åbningen af genbrugsbutikken i Århus, hvor to hjælpsomme ekspedienter står klar.

Jeg har et spændende arbejde!
Mine medarbejder har en gennemsnitsalder på 70 år, og vi arbejder med ting folk kasserer!

Umiddelbart kan disse 2 sætninger godt virke modsætningsfyldte, for hvordan kan et arbejde være spændende og udfordrende når medarbejderne har en gennemsnitsalder på 70 år, og midlet vi arbejder med er gammelt brugt tøj, ting folk giver væk og møbler, der ikke er det nyeste fra idémøbler?
For mig i mit arbejde, er det ikke hvad midlet er, men hvad målet er, der er vigtigt.
Mit mål med mit arbejde, er at være med til at hjælpe mennesker der er kommet i nød på grund af alkohol. Ikke kun at hjælpe alkoholikeren selv, men i høj grad også de pårørende og børn af alkoholmisbruger.
Danmark er et velfærdssamfund, og alligevel er der brug for private organisationer, såsom Blå Kors Danmark. Private organisationer der samarbejder med kommunen, men som også kan gøre ting der ikke bliver finansieret af det offentlige.
Hvis projekter til at hjælpe mennesker i nød, ikke bliver finansieret af det offentlige, hvor kommer pengene så fra? De kommer fra personer der giver gaver til Blå Kors Danmark, og de kommer fra overskuddet af genbrugsarbejdet.
Derfor er mit arbejde ekstra spændende: Det har et større perspektiv.


Udstilling af genbrugstøj i Stenløse
Ud over det større perspektiv har mit arbejdet mange, mange andre spændende elementer. At være teamleder for Blå Kors Genbrug, er at være leder for 4 lønnede medarbejder og knap 1000 frivillige medarbejder. Medarbejder der frivilligt giver af deres tid, kræfter og energi, ind i en genbrugsbutik, for derigennem at hjælpe andre mennesker. Det er prisværdigt, og jeg fyldes af taknemmelighed og beundring over at det kan lade sig gøre.
Jeg hørte en sætning her i formiddags. Man bliver lykkelig, når man gør noget for at andre bliver lykkelige. Hvor er det rigtigt. Når vi flytter fokus fra os selv, og ser på hvor vi kan hjælpe, - ja, så giver det en positiv respons tilbage til en selv.
Derfor er det at være frivillige i en organisation som Blå Kors Genbrug, heller ikke kun slid og slæb. Det mærker jeg tydeligt når jeg kommer rundt, og er sammen med de frivillige. Der er oftest begejstring, sammenhold, initiativ og glæde. Fordi det at gøre noget sammen, og for andre, det er rigtig godt for os selv.

At være frivillig betyder også, at der er en spændende hverdag i butikken. Her handler det om at få brugte ting sat pænt op, at se hvad der kommer ind af varer, at være med til at øge salget i en butik, at have kontakt med rigtig mange mennesker, give kunderne en god oplevelse og så videre.


Blå Kors Danmark, og dermed Blå Kors Genbrug, arbejder ud fra en kristen tankegang, og vi ønsker at det er det der gennemsyrer hele organisationen. Vi ønsker at lave arbejdspladser, - også frivillige, hvor der er plads til alle. Derfor er en del af målsætningen for Blå Kors Genbrug også at genbrugsbutikkerne skal være en god social arbejdsplads, hvor der er plads til alle.
Et fællesskab der afspejler de kristne værdier.


Butikken i Sæby holder 25 års jubilæum.

Skulle du have lyst til at arbejde med på Blå Kors Danmarks arbejde i form af at være med i en genbrugsbutik, er du altid velkommen til at kontakte undertegnede eller en af vores butikker. www.blaakors.dk


Bliv frivillig.
For andres, - og din egen skyld!

 Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk