DAGENS ORD: ”Hvis altså Sønnen får gjort jer frie, skal I være virkelig frie.” Johannes 8:36

[ Forrige ] [ Til prædikensamlingen ] [ Næste ]

Signe Dorthe Voldby

Netpræst

Signe Dorthe Voldby, Præst
Netkirken

Mail: signevoldby@gmail.com

 

Kære læser, Skyd på præsten!

1 aug. 2010

Benyt de næste 14 dage til at skrive alle de spørgsmål, du kan komme i tanker om – og skriv!
Det ville være så dejligt at høre lidt af dine tanker om tro, Gud og kirke – eller om super svære ting, du går og kæmper med.
Og jeg kan love dig, at hvis du ikke får det ”rigtige” svar herfra – så får du i hvert fald varme tanker og forbøn – og på forhånd vil jeg række dig et håbets ord:
Den, der vandrer i mørket og ikke ser lys, skal stole på Herrens navn og støtte sig til sin Gud.
Verset er fra Esajas´ bog, og det bliver brugt i en andagtssbog, som jeg denne sommer læser med glæde, nemlig Yonis ”Diamanter i støvet” – og kender I det? – der kan være et bibelvers, man bare ikke kan glemme!
Den, der vandrer i mørket og ikke ser lys, skal stole på Herrens navn og støtte sig til sin Gud.
Som illustration fortæller Yoni et barndomsminde – hun og hendes familie besøgte en dyb hule, Carlsbad Caverns i USA, og de blev af en guide ført dybt ned under jorden. Allerlængst nede foreslog guiden, at de et øjeblik skulle slukke alt elektrisk lys og fornemme mørket . –
Det mindede mig meget om en lignende oplevelse, jeg havde i Sverige sidste år i forbindelse med en skiferie, hvor vi besøgte Sveriges store gamle kobbermine i Falun. Også dér blev alt lys slukket, dybt under jorden – virkelig anderledes...
Yoni fortæller, at hun som denne lille pige, midt i dette tætte, uigennemtrængelige mørke, når alt lys var slukket, blev grebet af panik i dette uigennemtrængelige mørke - og forsøgte at række ud efter sin mors hånd. – Og med det samme tog moderen et fast tag i hendes hånd og sagde,” Du er i sikkerhed, jeg skal nok holde fast ved dig”...
Det er et dejligt billede på , at vores far i himlen rækker ud efter os, ind i vores mørke, at Han aldrig aldrig slipper os – selv ikke når mørket skaber angst og får os til at føle os forladt. Og Han siger, ”Du er i sikkerhed i min hånd, jeg skal nok holde fast ved dig.”
For mig er det et stort løfte og en opmuntrende tanke: ”Den, der vandrer i mørket og ikke ser lys, skal stole på Herrens navn og støtte sig til sin Gud”.
Hvis du har lyst – så skriv en kommentar , et spørgsmål, nogle tanker om at gå i mørket – osse dér hvor det er svært at se – og i alle tilfælde vil jeg ønske for dig, kære læser: Guds fred være med dig.
Signe Dorthe Voldby, netpræstBibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk