DAGENS ORD: ”Hvis altså Sønnen får gjort jer frie, skal I være virkelig frie.” Johannes 8:36

[ Forrige ] [ Til prædikensamlingen ] [ Næste ]

Ivan L. Jakobsen

Netpræst

Ivan L. Jakobsen, Tidligere sognepræst
Netkirken

Mail: ivanljakobsen@gmail.com

 

Et søm på vejen

1 apr. 2012

Jeg fandt engang et søm på vejen. Det lå og var trådt ned i gruset, - men jeg fik øje på det, - samlede det op - tog det med hjem. En tid lå det i en kasse, - men nu hænger der et kors på det.

For 15 år siden oplevede jeg næsten mig selv som et søm på vejen. Jeg var stresset, - langtidssygemeldt - og var på rekreation i Sverige på et skønt sted i den svenske natur nord for Göteborg. Jeg gik og nød naturen. Jeg bøjede mig ned og samlede smågrene og sten op og glædede mig over de ting, jeg så. Midt i det følte jeg, at Gud hviskede til mig: "Jeg er her for at samle dig op." Det kom ikke alt sammen på en gang - det tog tid. Også før jeg kom i arbejde igen, - men da jeg sidste efterår fandt sømmet på vejen kom jeg igen til at tænke på Guds trøsteord til mig: "Jeg er her for at samle dig op!"

Gud ønsker at samle os alle op. Han har gjort alt det, der skal til. Det må vi høre om nu i Påsketiden.

Jeg håber og be´r om, at du som læser dette også må opleve det. Forstå det, - nej, det kan vi ikke. Men tro det, - det må vi ved Helligåndens hjælp - uanset om vi føler os tabt på vejen eller ej.

Jeg håber, at "min" lille historie om Simon og hans venner må hjælpe dig på vej.

Simon og hans venner
en påske- og pinsehistorie for børn og voksne

Simon og hans venner spillede fodbold hjemme i hans mors og fars have.
Pludselig kom Jens til at skyde bolden gennem en af de store verandaruder, så den blev helt knust.
Simons far kom farende ud af huset. "Hvem i alverden var det, der baldrede den rude?" spurgte han.
Inden Jens nåede at sige noget, sagde Simon: "Det var mig". Hans far var gal og ruskede ham i armen, mens han skældte ud.
Endelig gik Simons far ind igen. Da røg det ud af Jens: "Hvorfor sagde du det? Det var jo mig!"
"Det ved jeg godt;" sagde Simon. "Men det er jo min fars hus, og du er min ven. Jeg synes, det var synd, at du skulle have ballade for det:"
Da de havde leget lidt igen, kom Simon i tanke om noget: "Forresten - så har jeg lige fået at vide, at vi snart skal flytte." "Øv," sagde de andre. "Så kan vi ikke spille fodbold her mere. Det er ellers den bedste have på hele vejen."
"Jeg tror, at I kommer til at kunne spille fodbold her også fremover," sagde Simon. "Vi har nemlig solgt huset til min tante og farbror, og jeg har fortalt min fætter om Jer. Han vil også gerne spille med jer, og han er god til det!"

En forklaring for børn og voksne

Da det godt kan være svært at forstå, hvad påske og pinse betyder, har jeg fået inspiration til denne lille historie om det !
En sådan historie kalder man ofte en lignelse. En lignelse fortæller om noget svært på en lettere måde.
Når du i min historie læser om Simon, skal du tænke på Jesus. Jesus er Guds søn, og Gud har skabt hele verden.
Sådan som børnene i historien leger i Simons fars have, lever vi alle sammen i Guds have eller i Guds verden.
Ligesom der i fodbold er mange spilleregler, sådan er der også regler i Guds verden. De to vigtigste regler er, at vi skal elske Gud (tro på Gud), og at vi skal elske vore medmennesker (være virkelig gode ved dem).
I min historie blev Simon skældt ud, men Jesus blev korsfæstet, så han døde og blev begravet. Det er derfor, vi holder Langfredag. Jesus blev bare ikke ved med at være død. Gud gjorde ham levende igen, og det er derfor, vi holder Påske.
l min historie tog Simon skylden for den baldrede rude på sig. Sådan kom Jesus og tog skylden på sig for de ting, vi gør forkert over for Gud og hinanden. Når vi gør noget forkert, må vi sige undskyld eller bede om tilgivelse til Gud, og da Jesus har taget skylden og straffen på sig, vil Gud tilgive os.
Som Simon flyttede, sådan flyttede Jesus tilbage til Gud igen. Ligesom Simon sagde, at hans fætter kom og kunne lege videre med vennerne, sådan sendte Jesus en anden, nemlig Helligånden, til at hjælpe os med at leve videre i Guds verden. Derfor holder vi pinse.

Glædelig påske og pinse!

Ivan L. Jakobsen, sognepræst


Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk