DAGENS ORD: ”Hvis altså Sønnen får gjort jer frie, skal I være virkelig frie.” Johannes 8:36

[ Forrige ] [ Til prædikensamlingen ] [ Næste ]

Charley Stephansen

Netpræst

Charley Stephansen, Præst
Vestermarkskirken

Mail: clstephan@hotmail.com

 

Mod til at drømme (igen)

16 aug. 2016

Hans Babblinger kom fra Ulm i Tyskland og han ville gerne flyve. Han ønskede at tæmme tyngdekraften, og havde en længsel efter at svæve som en fugl. Problemet var bare, at han levede i det 16. århundrede. Der var ingen fly, ingen helikoptere. Kun fuglene som fløj rundt omkring.

Hans Babblinger var også en drømmer, forud for sin tid. Hvad han ønskede sig var umuligt!
Han brugte hele sit liv med at hjælpe andre mennesker med at gøre det umulige. Han lavede kunstige lemmer også kaldet proteser. På det tidspunkt var det almindeligt at amputere et skadet eller inficeret ben, så han havde nok at lave. Hans opgave var at hjælpe handicappede med at overvinde deres forhindringer og omstændigheder.

Babblinger længdes efter at gøre det samme for sig selv. Med tiden lykkedes det ham at konstruere et par vinger og dagen kom for afprøvningen. Der var meget opdrift af vind i det område han boede. På den minderige dag sprang han ud fra klippetoppen med hans venner som tilskuere, og svævede ned i god behold.Hans hjerte bankede vildt og hans venner klappede og Gud glædede sig! Hvorfor?
Fordi han altid glæder sig, når vi tør leve drømme ud! Gud elsker at overskride grænser. Han kan gøre det umulige muligt!

• 80 år gamle hyrder plejer ikke at skræmme egyptiske konger, men det skal du ikke fortælle Moses.

• Teenage hyrder udfordrer normalt ikke store kæmper, men det skal du ikke fortælle David.

• Hyrder på natarbejde hører almindeligvis ikke englesang og ser Guds søn i en stald, men det skal du ikke fortælle natholdet af hyrder fra Betlehem

Jesus kalder på alle verdens Babblinger til at stige op på klippen og prøve deres vinger.
»Tro på Gud! Sandelig siger jeg jer: Den, der siger til dette bjerg: Løft dig op og styrt dig i havet! og som ikke tvivler i sit hjerte, men tror, at det, han siger, vil ske, for ham sker det. Mark 11,23-24

Hvad er pointen?
Hver gang Jesus hjalp mennesker beklagede de religiøse ledere sig over det. Hver gang Jesus forsøgte at sætte mennesker i frihed, forsøgte de religiøse ledere at binde dem igen.
Folk sagde også til Babblinger, at det ikke kunne lade sig gøre at flyve. Så han besluttede sig at vise det igen og på grund af den store tilskuerskare skulle han finde et andet sted at springe fra. Dagen kom og resultatet var skuffende!!!!!
Præsten prædikede næste efterfølgende søndag: Mennesket er ikke skabt til at flyve! Bundet af biskoppens ord lagde Hans sine vinger til side og prøvede aldrig mere at flyve.
Hvor god er du til at sætte folk fri til at handle på deres drømme?

Hvordan har dine vinger det? Brænder du for det du laver! Hvorfor gør du det som du gør?
Man er ikke rigtig fri til at handle, før man også tør at tage chancer med risiko for nederlag, men det er ikke tilfældigt at Gud har lagt dine drømme ned i dig! Vær modig og åben op for de drømme, som du måske har lagt væk eller glemt alt om.Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk