DAGENS ORD: ”Da kom Peter til ham og spurgte: »Herre, hvor mange gange skal jeg tilgive min broder, når han forsynder sig imod mig? Op til syv gange?« v22 Jesus svarede ham: »Jeg siger dig, ikke op til syv gange, men op til syvoghalvfjerds gange.” Mattæus 18:21

[ Forrige ] [ Til prædikensamlingen ] [ Næste ]

Charley Stephansen

Netpræst

Charley Stephansen, Præst
Vestermarkskirken

Mail: clstephan@hotmail.com

 

Forstørrelseglasset

1 jul. 2017

Mange kender glæden som barn ved at gå ud i sommersolen for at fange solens stråler igennem et forstørrelsesglas. Så samler forstørrelsesglasset en mængde lys og kredser det ind til en skarp lyskilde, som kan antænde noget tørt hø eller træpinde.
Forstørrelsesglasset er i stand til at forstørre de små ting, som kan være svære at se. Det er meget bekvemmeligt, hvis man har dårligt syn, eller man skal reparere nogle helt små ting. Mange gange bruger vi det også ubevidst over for hinanden og de mennesker, vi er omkring.
Hvorfor ser du splinten i din broders øje, men lægger ikke mærke til bjælken i dit eget øje? Disse ord siger Jesus, og når man tænker over det, så er det faktisk svært at se en splint kun med sine egne øjne. Man skal ofte helt tæt på. Når vi ser splinten, og den synes stor, så er det jo, fordi vi ubevidst bruger forstørrelsesglasset, så splinten ser meget større ud end den i virkeligheden er. Det sætter ofte tingene helt ude af proportioner og gør mange gange mere skade end gavn. Nogle gange bliver de splinter, vi ser hos hinanden, gjort meget større, end de er.
Hvad skal vi så bruge forstørrelsesglasset til? Jeg foreslår at bruge det til i forhold til Guds løfter og sandheder. Hvad sker der, når vi sætter forstørrelsesglasset over de sandheder og løfter, som er givet i bibelen? Pludselig bliver løfterne tydeligere og mere klare. De giver nyt håb og tro på, at Gud er stor og han er trofast på trods af vanskelige omstændigheder omkring os. Når du opmuntrer en anden person, bruger du forstørrelsesglasset, fordi små ting, som vi synes, kan være ubetydelige, kan have stor betydning og værdi for andre.
Det handler om, hvor vi har vores fokus med forstørrelsesglasset. Bruger du det til at forstærke de små splinter hos dig selv eller andre, eller bruger du det til at forstørre det positive i de mennesker omkring dig og de løfter og sandheder, som Gud har til os i bibelen.
Jesus siger, at hvis vi først søger og sætter fokus på Guds rige og hans retfærdighed, så skal alt det andet gives jer i tilgift. Matt 6:33Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk