DAGENS ORD: ”I fred kan jeg lægge mig og sove, for kun du, Herre, lader mig bo i tryghed.” Salme 4:9

[ Forrige ] [ Til prædikensamlingen ] [ Næste ]

Charley Stephansen

Netpræst

Charley Stephansen, Præst
Vestermarkskirken

Mail: clstephan@hotmail.com

 

Den forsvundne skovl

16 sep. 2018

Under anden verdenskrig fik man krigsfanger til at bygge en jernbane. Når dagen var forbi, blev skovlene talt. En dag blev vagten rasende. Der manglede en skovl.
Fangerne blev stillet op på række og fik ordre til at blive stående, indtil der var en, som tilstod røveriet. Ingen stod frem. Vagten råbte og truede fangerne igen. Ingen rørte sig af flækken. Nu blev vagten så gal, at han truede med at slå alle ihjel, hvis ingen meldte sig.
Til sidst under hårdt pres trådte en mand frem og sagde, at det var ham. Vagten slog ham straks ihjel.
Senere, da skovlene var bragt hjem til vagternes hus, fandt man ud af, at man havde talt forkert. Der manglede ikke nogen skovle. Den uskyldige mand havde ofret sig selv for at redde de andre.
For to tusind år siden trådte Jesus, en uskyldig mand, frem og ofrede sit liv for at redde os. Jesus sagde i Joh. 15:13 at; Større kærlighed har ingen end den at sætte sit liv til for sine venner.
Individet er meget i fokus i disse år og fællesskabet er udfordret i mange sammenhænge. Jesus ofrede sig for alle mennesker, fordi han elsker alle mennesker. Det er ikke let at ofre sig, men når man gør det, fordi man elsker de mennesker det involverer, så er det noget lettere. I et fællesskab kan man ikke altid få sin vilje, men føler man sig set, hørt og imødekommet, så er man mere villig til at ofre sig til glæde for nogen andre. Det modsatte er også tilfældet.
Vi synger ofte en lang til vore gudstjenester hvor omkvædet lyder sådan: Lær os at elske med mere end ord, lær os at handle, en levende tro. Lær os at gøre som du (Jesus) havde gjort. Lær os levende tro.
Et stærkere fællesskab er altid et fællesskab hvor kærligheden til hinanden bliver større. Lad os fortsat elske hinanden både med ord og i handling.Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk