DAGENS ORD: ”I fred kan jeg lægge mig og sove, for kun du, Herre, lader mig bo i tryghed.” Salme 4:9

[ Forrige ] [ Til prædikensamlingen ] [ Næste ]

Hans Fhær Larsen

Netpræst

Hans Fhær Larsen, Netpræst, formand netkirken
Græsted Frikirke

Mail: hans.fhaer@gmail.com

 

”Jeg tænker ikke som I gør, og jeg handler ikke som I gør” siger Gud.

16 jan. 2021

Es.55:8-9
Herren siger: jeg tænker ikke som I gør, og jeg handler ikke som I gør.
Der er himmelvid forskel på mine tanker og jeres, og på min handlemåde og jeres

Det er ikke så let at snakke med en man slet ikke er på bølgelængde med, og som går mod øst når du vil gå mod vest. Et ægteskab holder ikke længe, hvis man er så forskellige.

Har du nogen sinde hørt en opfindelse irettesætte sin opfinder? Hvis du bare havde gjort sådan eller sådan, så havde jeg virket meget bedre?

Eller har du hørt om et spædbarn irettesætte sin mor og far? Jeg gider ikke sutte på dit bryst, Det kan jeg ikke se nogen mening i.

Eller en der ikke vil bruge en mobil telefon eller computer, fordi de ikke 100% forstår hvordan den virker?

Det har jeg. Menneskeheden
Hvis der er nogen der vil forstå og styre verden, er det os. Vi vil forstå hvordan alt hænger sammen, Vi vil måle og veje alt, for at kunne ”forbedre, optimere verden”, og grundlæggende er der ikke noget i vejen med det. Vi blev sat til at forvalte verden med alt hvad der er på den. Det har vi så ikke været så gode til som vi gerne ville.

1. mos 2:15
Gud satte mennesket Adam, i Edens have, for at han skulle passe den, …

Før syndefaldet gik det fint nok. Vi passede haven og gav dyrene navne. Det var efter syndefaldet, hvor vi fik en mening om hvad der var rigtigt og forkert og godt og ondt. Så vi fik en mening om skaberværket, og hade en holdning til det skabte. Vi fik en ide om, at tingene kunne være lavet noget bedre end Gud havde lavet det. På en måde blev vi voksne uden at være det. Der lavet en del sjove film, hvor børn ønsker sig at blive voksen og bliver er det (F.eks. Big, eller 13 going on 30)) så når de vågner om morgenen. Det giver altid en sjov vinkel på situationen.

I den virkelige verden kan det være svært at se det sjove i at se videnskabsfolk forklare skaberværket, hvordan det er opstået og hvordan det udvikler sig. Det er ikke få gange historien bliver skrevet om, når vi oplever, at vi tog fejl. Så sidder videnskabsfolkene helt alvorligt og forklarer, at de ikke tog fejl, men bare er blevet klogere.

Klimaproblematikken, hvor vi forklarer hvordan og hvorfor vi ikke har passet ordentlig på jorden, og hvordan vi kan nå at redde planeten. Så længe pengene styre verden, bliver vi ved med at ødelægge Klimaet, naturen og udrydder dyrene.

Vi skulle lærer af naturfolkene, der ser naturen som en levende organisme, der skal respekteres

Matt. 18:3
Så sagde Jesus: ”Det siger jeg jer: Hvis ikke I ændrer jeres måde at tænke på og bliver som små børn, kommer I slet ikke ind i Guds rige…

Der er en grund til, at Gud siger vi skal blive som børn. Vi skal erkende at vores hjerne kapacitet er en brøkdel af Guds kapacitet. Børn erkender de ikke forstår alt, og går til verden open minded og nysgerrige. Børn erkender deres forældre ved mere end dem. Far er den stærkeste i verden og mor er bare den sejeste.

Forældre tænker ikke som børn, Forældre handler ikke som børn.
Når børn siger: ” Jeg vil gifte med Far/Mor”, så er det før de bliver Teenagere/voksne.

Hvis vi kunne se på skaberværket gennem et barns øjne i forhold Til Skaberen, der er en uendeligt skarpere tænker end nogen mennesker (som Han jo selv har skabt), så tror jeg vi ville få en indsigt i skaberværket, der ville få os til at passe bedre på det skaberværk, som vi er sat til at passe på.

Hilsen HansBibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk