DAGENS ORD: ”Hvis altså Sønnen får gjort jer frie, skal I være virkelig frie.” Johannes 8:36

[ Forrige ] [ Til prædikensamlingen ] [ Næste ]

Charley Stephansen

Netpræst

Charley Stephansen, Præst
Vestermarkskirken

Mail: clstephan@hotmail.com

 

Mørkets skatte

16 aug. 2023

Esajas 45:3 Jeg giver dig mørkets skatte, de bortgemte rigdomme, for at du skal vide, at jeg er Herren, Israels Gud, som kalder dig ved navn. Bibelen på hverdagsdansk siger det sådan;
Jeg giver dig skjulte skatte og rigdomme, som ligger gemt i mørket. For du skal vide, at det er mig, Israels Gud, som står bag din succes, at jeg, Herren, har udvalgt dig.

Når vi taler om mørkets skatte er ikke alt det som fjenden kan friste med, som er løgn og bedrag.
For at forstå hvad mørkets skatte, må vi forstå hvad mørke er!
Mørke er ikke en ting i sig selv, men noget der er i kraft af fraværet af noget andet.
1 mos. 1:1 I begyndelsen skabte Gud himlen og jorden. Jorden var dengang tomhed og øde, der var mørke over urdybet, og Guds ånd svævede over vandene.
Da Gud talte der skal blive lyst, så blev der lys og mørket flygtede.
Mørke er defineret af fraværet af lys. Definitionen af mørke: Fuldstændigt eller næsten fuldstændigt fravær af dagslys eller lys fra lamper, lygter.
Lys kan føles, måles og ses. Lysets fart er hurtig, mørke en tomhed. Når vi går gennem mørke, er det fordi der er fravær af lys. Det kender vi godt som børn, hvor vi har været bange for mørket og det at være i mørke.
Tænk en gang at hver ny dag starter i mørket. Hvis du ikke havde et ur, ville du ikke opleve at der er kommet en ny dag. Hver eneste nye dag starter efter midnat, når det er mørkt.
Intet føles anderledes, intet er forandret, men solen er ved at stå op. Det er kun et spørgsmål om tid før lyset bryder igennem.

I mørkets ser vi ikke omstændighederne så klart.
Som Kristi efterfølgere er vi kaldet til at vandre i tro og ikke styret af omstændighederne.
Efeserbrevet 1:6 han, som har begyndt sin gode gerning i jer, vil fuldføre den indtil Kristi Jesu dag.
Det er vigtigt at takker Gud fordi det er en ny dag, en ny start med nye muligheder. Jeg vil fokusere på dig Jesus og ikke omstændighederne.
Det er ikke særlig behageligt at være i mørket eller opleve noget mørkt, men der er skatte som ligger gemt til os i mørket. Vejen derind er dog ikke let!!!
Vi beder måske Gud og at tage os ud af mørket og det kan han godt gøre, men hvis han ikke gør, har han lovet ikke at svigte os eller forlade os.

Det er ligesom dengang jeg gik til foto i 8. klasse. Billederne som jeg tog med kameraet skulle udvikles/fremkaldes i mørkekammeret.
Kom billederne ud for tidligt blev de ødelagt af lyset.

Mørket og lidelsen er nogle gange nødvendig, fordi den fremtvinger nybrud i sjælens dybder, ligesom de skrappe kemikalier i fremkaldervæsken, der skal mane nye billeder frem. Selvom fremkaldervæsken er harsk, så ødelægger det ikke billedet, men bringer det frem som er Guds plan og tanke med dig.
Han arbejder også med dig i mørket. Han er ved at fremkalde og føde noget i dig gennem mørke!
Vent med at gå ud af mørkekammeret for tidligt selvom du føler dig fristet til det

Rom. 8:28 Vi ved, at alt virker sammen til gode for dem, der elsker Gud, og som efter hans beslutning er kaldet

Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk