DAGENS ORD: ”Hvis altså Sønnen får gjort jer frie, skal I være virkelig frie.” Johannes 8:36

[ Forrige ] [ Til prædikensamlingen ] [ Næste ]

Signe Dorthe Voldby

Netpræst

Signe Dorthe Voldby, Præst
Netkirken

Mail: signevoldby@gmail.com

 

Billeder af Gud…

1 nov. 2006

Billeder af Gud…

Citat fra Olfert Ricard: ”Det er ikke kristendommen, der frelser – det er Kristus!”

”Hej Signe” lød det fra en af mine unge venner fra København, ”Vil du tale i vores cellegruppe?”
Og jeg sagde, at det ville jeg selvfølgelig gerne, og vi aftalte datoen, og så sagde han, ”Der er lige det særlige ved det, at det hele foregår i et tog, vi henter dig i tog i Frederikssund , og så kører vi til Farum sammen, og dér i toget skal du tale!”
Sådan noget kan man jo ikke stå for – så jeg har lige holdt bibelkreds i et tog, morsomt…
Det billede, man har, af en ung cellegruppe bliver lidt anderledes, ikke?
Jeg tror faktisk også, at når vi taler om Gud, så har vi ofte en forestilling om ham, et billede af ham.
En lille dreng sad og tegnede, og hans lærer spurgte, hvad han tegnede… ”Jeg tegner Gud,” sagde drengen. Og læreren sagde – meget fornuftigt – ”Der er jo ingen, der ved, hvordan Gud ser ud…”
”Næ”, sagde drengen, ”men det ved de om et øjeblik, når jeg er færdig med at tegne…”
En sød lille historie – for det er svært med de her billeder, forestillinger om Gud – og måske er dit billede af Gud helt anderledes end mit, fx, og derfor er jeg blevet så glad for de mange billeder, som Bibelen rækker os af Jesus. For… dér, hvor vi ser og forstår bare en lille smule af Gud, det er, når vi ser på Jesus.

Så her er lige et par billeder – direkte fra Bibelen!

Jesus er hovedhjørnestenen.
Det er et billede, vi kan bruge, når der er ting i vores liv, der bare hele tiden falder fra hinanden, og vi slet ikke kan samle hverken tro eller hverdag sammen. Men der er én ting, der ikke rokkes – Jesus er hovedhjørnestenen… Dér kan vores forvirrede liv hvile og blive båret i kærlighed.

Eller… Jesus er den gode hyrde.
Det er et stærkt billede i en helt anden situation i vores liv – når du måske føler os presset og forsvarsløse på arbejdet, eller når du føler dig angrebet af andre. Og med et glimt af håb kan du pludselig høre, at Jesus også er din gode hyrde, han kæmper for dig, Jesus er en hyrde, ikke stikker af, når du har det svært, Han går imellem dig og det svære… Han er der - i mørket…

Eller…Jesus er vejen…
Også et fantastisk billede, fx når vi står med beslutninger, der er vigtige for fremtiden, måske skal vi vælge job langt væk eller flytte til et nyt sted, og vi aner ikke, hvad morgendagen vil bringe, men lyt et øjeblik… Jesus er vejen. Han ikke bare viser vejen, men ER vejen, så vi går den rigtige vej, når vi går med Ham…
Jesus er barnet fra Betlehem…
Kan I høre – dér rykker julen tæt på, som den gør det, her i november – alle steder omkring os – et billede med varme og hygge og minder – en ny begyndelse, som julen er det, hvor vi lægger hverdagen væk og nyder traditionerne og er lidt bedre mod hinanden… For englen forkynder om en stor glæde…

Jesus er opstandelsen og livet…Dét billede og dét løfte er der måske nogle af jer, der får brug for inden jul. Hvis du ikke når at holde jul på denne jord, så skal du lytte til dette vidunderlige billede – denne virkelighed, at Jesusbarnet er den Herre, der gennem korset har vundet opstandelsen – for dig! Og husk at der er en jul i Himlen, ”på stjernetæpper lyseblå/skal glade vi til kirke gå” – en jul, hvor dødens punktum bliver forandret til gensyn og glæde og nyt liv på grund af Ham.

Til sidst…
Jeg havde engang et lille bitte konfirmandhold – bare én pige, hun var blevet hjerneskadet ved fødslen, derfor gik hun alene til undervisning… Hun lærte ufattelig meget om Jesus – på to måder.
Vi tegnede billeder af Jesus – dem, som jeg lige har nævnt: en sten, en hyrde, en vej, et barn i en krybbe, mørke, der bliver til lys – vi tegnede også Jesus som livets brød, det levende vand, døren… Og så sang vi små bibelvers… Og denne pige kunne SÅ meget, da hun blev konfirmeret – hun så nemlig Gud gennem farvestrålende billeder og guitarsange – der alt sammen handlede om Jesus.
Så når vores billeder af cellegrupper eller kristendom eller kirker er lidt forskellige… og overraskende… – og måske engang imellem lidt flossede i kanterne – så husk at Guds billede er Jesus.

Signe, præst
Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk