DAGENS ORD: ”I øvrigt, vær stærke i Herren og i hans mægtige styrke. v11 Ifør jer Guds fulde rustning, så I kan holde stand mod Djævelens snigløb.” Efeserne 6:10

[ Forrige ] [ Tidligere artikler ] [ Næste ]

Det er ingen af os tjent med!

27 aug. 2019

Hvordan føles det at side i en bil hvor farten er for høj efter din smag, og trafikken er faretruende, og hvad værre er; du har ikke tillid til chaufføren? Gyseligt, ikke sandt! Overfører vi ovenstående billede på ledelsen af vores land, så har vi et stort problem. For 11. år i træk viser en troværdighedsmåling foretaget af Radius, at politikerne igen i år er den faggruppe, som vi finder mindst troværdige, på niveau med bilforhandlere.

Især to elementer påvirker troværdigheden: Mudderkastning og dårlig kommunikation. Den sidste del først. Ifølge Nicolaj Taudorf Andersen fra Radius, evner politikerne ikke at tale i et sprog, som danskerne forstår, og de erkender ydere mere meget sjældent, når de begår fejl.

Dernæst, ifølge valgforsker og professor ved Københavns Universitet, Kasper Møller Hansen, ender mange politiske diskussioner med mudderkast og beskyldninger om gensidigt løftebrud. Noget der hverken er konstruktivt eller værd at hører på.

Det kan ingen af os være tjent med. Frem for personfnidder og ømskindede og selvhøjtidelige egoer skal der nytænkes, eller gammeltænkes. Vi har brug for at få ordentligheden tilbage. Brug for folkevalgte der sætter helheden før dem selv. For uagtet der er forskellige forventninger og veje til, hvordan samfundet skal indrettes, så duer det ikke at lederne sætter dem selv over landet eller partiet, for den sags skyld. Danmark skal styres gennem en retfærdig lovgivning og ved en retsindig administration. Politikere uden tilstrækkelig opbakning, og uden evnen til at se længere end til dem selv, vil mangle fokus på at balancere lovgivningen, og vil være uden autoritet, når de skal tilse, at der administreres ret i samfundet.

Politikerne er valgt for at tjene det, der større end dem selv. Hvis de får lært den lektie og samtidigt tager den gyldne regel til sig, tænker jeg, at der igen en dag vil kunne stå respekt om deres arbejde. I modsat fald, vil vi inden længe stå med et samfund hvor enhver gør, hvad han finde for godt – og det er faktisk skidt!

Kilde: ritzau


 
Henrik Frimand-Meier

Tanker i tiden

Henrik Frimand-Meier,
Netkirken

Mail: henrik.frimand.meier@gmail.com

 

Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk