DAGENS ORD: ”I øvrigt, vær stærke i Herren og i hans mægtige styrke. v11 Ifør jer Guds fulde rustning, så I kan holde stand mod Djævelens snigløb.” Efeserne 6:10

[ Forrige ] [ Tidligere artikler ] [ Næste ]

Julen betyder, at der er tændt lys i mørket.

25 dec. 2022

Julen betyder, at der er tændt lys i mørket.

Når man sidder i et mørkt rum med lukket dør, kan det ske, at der bliver tændt lys i rummet bag ved døren.
Man kan ikke se selve lyset i rummet bag ved, men man kan se det lysskær, der baner sig vej i sprækkerne rundt om døren.

Hvis / når du føler, at du sidder i et mørkt rum med bekymringer, måske sygdom, så tænk på, at Jesus kom som verdens lys. Det lys, der ikke blot skinner bag en lukket dør, MEN SOM SKINNER I MØRKET. DET LYS SOM MØRKET IKKE SKAL FÅ BUGT MED. (Ud fra tidligere oversættelse af Johannes evangeliet kapitel 1 vers 5).

Man kommer fra et mørkt rum ind i et rum med lys ved at åbne og gå gennem døren. Sådan kommer man ind i Jesu lys ved at læse eller lytte til Hans ord i Bibelen. Og bede ham om og takke for, at han også vil tænde lys for dig og mig.

Jesus siger om sig selv: "Jeg er verdens lys. Den, der følger mig, skal aldrig vandre i mørket, men have livets lys." (Johannes evangeliet kapitel 8 vers 12).

Jesus siger også om sig selv: "Jeg er døren. Den, der går ind gennem mig, skal blive frelst; han skal gå ind og gå ud og finde græsgange. Tyven kommer kun for at stjæle og slagte og ødelægge. Jeg er kommet, for at de skal have liv og have overflod.
JEG ER DEN GODE HYRDE. DEN GODE HYRDE SÆTTER SIT LIV TIL FOR FÅRENE.
(Johannes evangeliet kapitel 10 vers 9 - 11).

Og som vi ved fra Påskens begivenheder med Jesu lidelse, død og opstandelse, SÅ NØJEDES JESUS IKKE MED AT TALE OM DET. HAN GJORDE DET !

DERFOR ER DER MED JESUS LYS I MØRKET. Måske synes det ikke altid som en kæmpe projektør, men snarere svagt som en gammeldags Nefa cykellygte. MEN DET ER EN KÆMPE PROJEKTØR, og jo nærmere vi bevæger os hen mod Jesus i bøn, tro og tillid, jo mere vil vi opleve Jesu lys.

For Jesus siger også: "For således elskede Gud verden, at han gav sin enbårne søn, for at enhver, som tror på ham, ikke skal fortabes, men have evigt liv. For Gud sendte ikke sin søn til verden for at dømme verden, men for at verden skal felses ved ham." (Johannes evangeliet kapitel 3 vers 16 - 17).

Derfor: glædelig og velsignet Jul og Nytår.

Ivan L. Jakobsen
Tidligere sognepræst.


 
Ivan L. Jakobsen

Tanker i tiden

Ivan L. Jakobsen, Tidligere sognepræst
Netkirken

Mail: ivanljakobsen@gmail.com

 

Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk