DAGENS ORD: ”Helbred mig, Herre, så jeg bliver helbredt, frels mig, så jeg bliver frelst, for du er min lovsang.” Jeremias 17:14

[ Forrige ] [ Oversigt over Artikler ] [ Næste ]

Julen - en anledning for evangeliet

Et spørgsmål og et svar om julen:

Spørgsmål: Synes du ikke, at julen bør helt afskaffes, da den med alt sit fylderi i virkeligheden kun er en hedensk solhvervsfest, som vi har udbygget med lidt sødladen stemning omkring Jesusbarnet og hyrderne på marken?

Svar: Jeg forstår godt spørgsmålet og må principielt give dig ret. Men julen er der nu engang som fast bestanddel af vor kristne kultur, og den kan vi ikke uden videre afskaffe. Godt ville det imidlertid være, hvis kristne hjem gjorde så lidt ud af julens gave-”race” og fylderi som muligt og til gengæld gav de smukke julesalmer, Bibelen, missionen og vidnesbyrdet så stor plads som mulig kombineret med kærlig opfindsomhed og måske prøvede at inspirere hinanden i den retning.

Jeg indrømmer, at jeg her taler som evangelist eller som den, der gerne vil ”gøre en evangelists gerning” (2. Tim. 4:5), men er vi netop besjælet af evangeliets vidnesbyrd, vil vi være åbne for alle mulige (og ”umulige”) anledninger til at pege på vor Herre Jesus Kristus. Her kan julen, hvor kommercialiseret den end er, være en sådan gylden og spændende anledning.

Jeg kender en ung mand, der ved en julefrokost på sin arbejdsplads rejste sig og frimodigt stillede spørgsmålet til sine kolleger og overordnede: ”Ved I, hvorfor vi fejrer jul?” Og de fik lov at lytte til et enkelt vidnesbyrd. Og på tomandshånd kan et sådant juleselskab være en anledning for evangeliet. Det er muligt at tale med sidemanden om julens egentlige indhold.

Nogle sørger også for ved juletid at have en god, evangelisk traktat klar passende netop til lejligheden, og som kan være fin at give til en ikke-kristen i forbindelse med en personlig samtale.

Pointen er, at istedet for at harcelere over den udbredte misbrug af julen, skulle vi hellere bruge energien på at bruge den som springbræt til et evangelisk vidnesbyrd og også på dette punkt være ”listige som slanger og enfoldige som duer”.

Jørn Nielsen, Næstved den 11. november 2008.

Jørn Nielsen, Næstved.


Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk