DAGENS ORD: ”Helbred mig, Herre, så jeg bliver helbredt, frels mig, så jeg bliver frelst, for du er min lovsang.” Jeremias 17:14

[ Forrige ] [ Oversigt over Artikler ] [ Næste ]

Madoplevelser

For mange år siden fik man på en af landets højskoler margarinemadder med ret flydende rabarber-marmelade til morgenmad. Det fik en af kursisterne til at skrive følgende ægteskabsannonce i skoleavisen:
Ensom margarinemad søger bekendtskab, evt. ægteskab med halvfed eller fuldfed ost.
Jeg er skilt uden egen skyld. Marmeladen løb fra mig!

Efter denne annonce kom der lidt ost på morgenbordet, men ellers har vi ikke ret til at klage over
forplejningen i velfærdssamfundet Danmark.
Et andet sted havde en kokkepige fået puttet lidt for meget salt i suppen, så straks blev denne ret omtalt som Dødehavssuppe, hvilket nok bragte tårerne frem i damens øjne, da doseringen af salt var sket ved et uheld.

De fleste af os kunne med lethed fodre et menneske med alt det, der ryger i skraldespanden. Har man set eller hørt om forholdene i mange dele af verden, ville man skamme sig over ødselheden i lille Danmark.
I Jylland serverer man visse steder Landgangsbrød. Det er flutes med forskelligt pålæg såsom leverpostej, spegepølse, æg og tomat, skinkeruller med italiensk salat, ost og radiser. Der kan naturligvis kombineres endnu flere sammensætninger, men da det er en forret, nøjes man med 6 forskellige godbidder inden det virkelige måltid: kød, kartofler og brun sovs, samt dessert og senere kaffebord.
Mad er dejligt, men man bør nok lukke øjnene, når der i Ordsprogene 23:20-21 står:
Vær ikke blandt dem, der fylder sig med vin og frådser i kød, for drankere og frådsere forarmes, og søvnen klæder dem i pjalter.
Så opmuntres man mere af ordene i Prædikerens Bog 9:7

Så spis da dit brød med glæde og drik vin af et glad hjerte!
Der er ingen tvivl om, at Gud ønsker os det bedste, men derfor kan vi jo godt holde måde og dele med dem, der ingenting har.
God fornøjelse med bordets glæder!
E.S.


Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk