DAGENS ORD: ”Helbred mig, Herre, så jeg bliver helbredt, frels mig, så jeg bliver frelst, for du er min lovsang.” Jeremias 17:14

[ Forrige ] [ Oversigt over Artikler ] [ Næste ]

Eventyret om den gladeste børnebibel

3 Børnebibler mødtes efter mange år. De havde ligget i samme kasse fra Bogtrykkeren, - og senere i samme bunke på præstens kontor. De var også delt ud ved den samme gudstjeneste til 3 nydøbte børn!

Nu mødtes de igen, - og de valgte at finde ud af – ikke hvem, der var den fineste, - det var nemlig nemt at se. Nej, de valgte at finde ud af, hvem af dem, der var den gladeste Børnebibel!

Den fineste, der var så fin som ny, fortalte: ”Jo, vel er jeg glad, - for jeg har så meget godt i mig. Da jeg kom hjem fra kirken, blev jeg beundret og kikket i, - men allerede efter et par dage blev jeg sat på en hylde i forældrenes bogreol, - og der har jeg stået lige siden.”

Den næste var ikke så fin. Den var brugt meget, kunne man se, - og den fortalte: ”Jeg blev også sat op på en hylde, - men det var i en reol på børneværelset. Der stod jeg et par år, - men så en dag tog barnet mig ned og kikkede i mig. Barnet fik sine forældre til at læse højt af mig, - og senere læste barnet selv i mig.”

Den sidste Børnebibel var lidt beskidt og slidt – ja, faktisk var den meget slidt. Og den sagde: ”Jo, - vel er jeg slidt og lidt beskidt. Men lige fra starten af har jeg været kikket i og læst op af. Og – nå ja – også kastet lidt rundt med engang i mellem – men hele tiden læst op af – og læst i – næsten hver dag.”

Hvilken Børnebibel tror I, var den gladeste?

Ivan L. Jakobsen,
sognepræst

Ivan L. Jakobsen


Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk