DAGENS ORD: ”Helbred mig, Herre, så jeg bliver helbredt, frels mig, så jeg bliver frelst, for du er min lovsang.” Jeremias 17:14

[ Forrige ] [ Oversigt over Artikler ] [ Næste ]

Amacing Grace

Amacing GraceDe fleste mennesker kender denne dejlige salme skrevet af den engelske, forhenværende slaveskibs kaptajn og senere præst John Newton (1725 – 1807)

Slår man op på Internettet under Amacing Grace eller John Newton, vil man kunne finde hele historien om John Newton og hans vidunderlige, udødelige salme, som i dag synges overalt i verden.

På internetsiderne kan man også læse flere udsagn fra forskellige der fortæller, hvad salmen betyder for dem. At den gennem årene har været netop ”deres” salme med den trøst og glæde den indeholder – og som flere siger: denne salme skal synges når jeg engang skal herfra.
Hvad er det for strenge eller følelser der røres i os, når vi hører og eller synger denne salme, er det på grund af den pragtfulde melodi eller er det de gode, trøsterige ord?
Sandheden er sikkert, at både melodi og ord sammen bærer salmen lige ind i hjertet og berører os – fordi vi inderst inde er søgende efter tryghed, styrke og kærlighed, eller sagt på en anden måde: som svar på en dyb længsel efter meningen med livet.

John Newton fandt Gud under en voldsom storm på havet med skibet lastet med slaver fra Afrika. Han så pludselig sin egen elendighed og opdagede, at Gud, på trods af hans barske liv, viste ham, at han kunne få tilgivelse og genopretning på grund af Guds store, forunderlige nåde og kærlighed.
Salmen udtrykker denne oplevelse, der gav ham et helt nyt liv og en ny fremtid som præst.

Denne nåde, der er givet os alle uden egen fortjeneste, helt gratis og uden forpligtelser, er hemmeligheden i kristenlivet. Nåde og tilgivelse er for enhver, der ønsker at lægge livet i Guds hænder.

Jeg bliver aldrig træt af at undres over, at man kan få noget uden begrebet: noget for noget.
Gud handler aldrig med os, Hans gave, Hans kærlighed er ægte og ren, en større kærlighed end hvad vi kan præstere over for vore børn og hinanden.

Det kan være svært for et moderne, materialistisk menneske at fatte, at noget kan være aldeles gratis.
Apostlen Paulus sagde til de kristne i Efesus i sin tid. ”Af nåde er i frelst ved tro, Guds er gaven, det skyldes ikke gerninger så nogen kan rose sig!”

John Newton skrev: ”Din nåde har bragt mig sikkert igennem alle farer i livet – jeg véd, at du er mig nær til evig tid, Din kærlighed er stor”.
Find salmen, syng den af hele dit hjerte og lev i tro på, at Hans nåde varer for evigt.

Amacing Grace

Du gav mig Gud, din kærlighed,
hos dig jeg tryghed fandt.
Jeg ensom var og uden fred,
til du mit hjerte vandt.

At tro dit ord du lærte mig,
at leve uden frygt.
Jeg bygge vil mit liv på dig,
da er mit hjerte trygt.

Om end jeg gennem farer går,
så ved jeg, du er der.
I glædens stund, i nødens kår,
du altid til mig ser.

Til evig tid vi synger ud
din pris i lovsangskor.
Halleluja til dig o, Gud,
din kærlighed er stor.

Dansk tekst: Ole Bækgaard 1981
John Newtons forfatterår: 1773
Ole Bækgaard


Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk