DAGENS ORD: ”Næste dag så han Jesus komme hen imod sig og sagde: »Se, dér er Guds lam, som bærer verdens synd.” Johannes 1:29

[ Forrige ] [ Oversigt over Artikler ] [ Næste ]

Trøst

Vi læser i 1. Tess. 4:18 om trøst. ”Så trøst hinanden med disse ord.”

Et andet ord for trøst på godt dansk er udtrykket: Et plaster på såret.
Livet er ikke altid en dans på roser, derfor har vi brug for et plaster på såret.
Vi får mange formaninger her i livet. Der stilles mange krav. Vi har også brug for trøst. Trøst læger de indre sår. Det er ikke negativt at være i behov for trøst. Det er et alment behov.
Bibelen siger: Trøst hinanden med disse ord.
Gud har brug for mennesker der kan øve sjælesorg og trøst.
Hvad er det vi skal trøste hinanden med? Vi kan trøste hinanden med at vi har et evigt liv i vente. Den der bekender sig til Jesus har et herligt liv i evigheden at se frem til. En dag kommer brudgommen Jesus for at hente sin brud menigheden. Han vil at vi skal være hos ham. Hvilken trøst det vil blive. Ingen sorg, ingen nød. Sygdom eksisterer ikke. I himlen findes der ingen sygdom.

Har du set en sommerfugle larve?
Den er lodden og grim, langsom og hjælpeløs. Det bliver endnu værre som puppe. Da ligger det bare der som en urørlig slibrig klat i gravkammeret. Forårsdagen kommer og det vågner op til livet og flyver rundt som en sommerfugl med skinnende vinger. Har du set en sommerfugl flyve rundt om dit hoved? Den er fuldstændig forvandlet. Det synes jeg er et fint billede på evigheden. Den evige sommer hos Gud.
Menneskeligt set er vi smukke og kloge; men også hjælpeløse. Når døden kommer er vi magtesløse; men så kommer opstandelsen. Det evige liv. Guds forvandling. Guds mirakel som du også ser det i naturen. Et nyt liv der aldrig dør.

Disse ord siger Bibelen skal vi trøste hinanden med. Det er mad for sjælen i tunge stunder. Det skaber glæde og håb.
Ordene er for alle såfremt de vil gå til Jesus og blive Guds børn.




Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk