DAGENS ORD: |
”Det skal I altså vide, brødre, at det er ved ham, der forkyndes jer syndsforladelse; og i alt det, hvori I ikke kunne gøres retfærdige ved Moseloven, v39 bliver enhver, der tror, gjort retfærdig ved ham.”
Apostlenes Gerninger 13:38
|
[ Forrige ] [ Til spørgsmålene ] [ Næste ]
barnedåb
Kan man være gudmoder/fadder, hvis man er døbt, men ikke konfirmeret, men dog stadig medlem af folkekirken?
Og hvorfor er der så stor forskel på, hvor mange faddere, der må eller skal være, alt afhængig af, hvilket sogn man døbes i?
Mvh
Karina
Karina Schou
Svar:
Hej Karina,
Undskyld sent svar - men her er det!!
Ja, man kan godt være gudmoder/fader, hvis man "bare" er døbt - for i vores folkekirke er det dåben, der er det rigtig vigtige - det er dér, du bliver en del af GUds kirke.
Derfor er det selvfølgelig også sådan, at hvis man - trods dåben - er udmeldt af kirken, fordi man ikke vil have noget med tro at gøre, kan man IKKE være fadder eller gudforældre.
Egentlig er det også det mest rigtige, at man, hvis man er døbt, men ikke tror spor på noget, der har med Jesus at gøre, at man da siger NEJ til at værte fadder, for det handler jo om at være vidne til dåben OG til at være med til at opdrage barnet i den kristne tro. Det kan jo godt være svært, hvis man intet forhold har til den kristne tro.
Netop det er selvfølgelig et samvittighedsspørgsmål hos forældre og faddere...
REGLERNE for antal af faddere er helt ens: mindst tre, højst fem. Hvis der fx. er en gudmor, som også regnes for fadder, behøver man derfor højst to til.
Hvis en familie fx. ønsker tre par eller 6 søskende til at være faddere, så er der en "for mange" - de fleste kirker vil sige, Det går nok...
På den måde kan antallet hurtigt variere lidt fra kirke til kirke - og det synes jeg faktisk er fint!
Skriv igen, hvis du har flere spørgsmål.
Varme hilsener og Guds fred,
Signe, præst
Svaret af:
Signe Dorthe Voldby, Præst
Netkirken
[ Stil et spørgsmål ]
|