[ Forrige ] [ Til spørgsmålene ] [ Næste ]
Er Hitzb - ut- Tahrir en trussel mod demokratiet i Danmark.
Jeg har valgt om skrive om emnet: Er Hitzb - ut- Tahrir en trussel mod demokratiet i Danmark i min eksamensopgave på HF i fagene samfund og religion
Kunne du hjælpe mig med lidt information om Hitzb - ut- Tahrir og hvad er det er i Koranen man kan bruge for at løse f.eks velfærdsproblemer, krisen i Afghanistan og andre samfundsrelevante spørgsmål ,som kan gøre vores eget demokrati til en bedre verden at leve i fremtiden, hvis det bliver udskiftet med deres ideer i følge Koranen.
Mange hilsener fra
Bente Voigt
Bente Voigt
Svar:
Kære spørger!
Svaret er ikke så enkelt som dit spørgsmål.
Hitzb-ut-Tahrir er i sin grundsubstans teokratisk og antidemokratisk.
På bevægelsens egen hjemmeside fremgå det tydeligt, at målet er at ”befri” samfundet for de love og den levevis, som er resultatet af det danske demokrati.
Målet er, at islamisk lov og tænkning overtager vestlig tænkning, kristne værdier etc. om nødvendigt gennem tvang. Så ud fra bevægelsens egen bekendelse og målsætning, er den en trussel mod demokratiet i Danmark.
Og så alligevel ikke.
Truslen forudsætter, at demokratiet kan løbes over ende af Hitzb-ut-Tahrir. Som de tyske nazister, der fx tvang deres lands demokrati i knæ fra 1933 til 1945. Eller som nogle yderligtgående kommunister engang utopisk drømte om, her til lands. At det danske demokrati, så at sige, kan knægtes med egne midler. Det kan vores demokrati ikke af en så yderligtgående islamisk bevægelse, som Hizb-ut-Tahrir. Det forudsætter tilstrækkelig opbakning i den brede danske befolkning, før bevægelsen kan blive en reel trussel. Den opbakning er Hitzb-ut-Tahrir ikke i nærheden af at få, og forudsætningerne for at de en dag kan få fodfæste, findes efter min bedste overbevisning ikke i det danske samfund. Så ud fra denne synsvinkel er Hitzb-ut-Tahrir på ingen måde en trussel.
Holdes de to synspunkter op mod hinanden, er min konklusion entydigt et rungende nej, på dit spørgsmål. Fordi Hitzb-ut-Tahrir savner substans til, og respekt for, det samfund de søger at udfordre og ændre på.
Svaret af:
Henrik Frimand-Meier,
Netkirken
[ Stil et spørgsmål ]
|