DAGENS ORD: ”Da kom Peter til ham og spurgte: »Herre, hvor mange gange skal jeg tilgive min broder, når han forsynder sig imod mig? Op til syv gange?« v22 Jesus svarede ham: »Jeg siger dig, ikke op til syv gange, men op til syvoghalvfjerds gange.” Mattæus 18:21

[ Forrige ] [ Til oversigten ] [ Næste ]


Sene samtaler

2005 apr 1

 

Sene samtaler

Jette Techow fra Norea Radio Danmark fortæller.

 
 Sene Samtaler er et direkte telefonprogram, hvor du er velkommen til at ringe ind og være med i samtalen om et givet emne. Hvis du medvirker i samtalen kan du være med til at sprede lidt lys ind i mange ensomme menneskers tilværelse.

Alle mennesker har et liv, og alle menneskers liv er spændende - også dit. Du har også en god historie.
Måske kender du til det, at weekenden blev en skuffelse, og bajeren er ved at være tom, og at der ikke er så meget ved det hele – for en ny truende uge venter forude. Det er for DIG, vi laver radio på det sene tidspunkt af døgnet. For det er netop da, at du har brug for andre mennesker – for mennesker, som måske har en god historie om noget, som de har oplevet – godt eller skidt. Det kan være, at de giver udtryk for nogle af de tanker, som du også gør dig om tilværelsen. Det er ikke en poleret facade, der er brug for, men den ægte vare.
Programmet er for dig, der ikke umiddelbart er interesseret i kristendom, men ” bare” ensom, har svært ved at sove, og søger lidt på frekvenserne på radioen.

Det er også for dig, der arbejder eller kører bil, eller bare er oppe søndag aften mellem klokken 23 og 01.

Det er ikke en åndelig udsendelse i almindelig forstand, og den skal heller ikke være det, men den kan være en appetitvækker til de øvrige programmer.

I SENE SAMTALER skal det være en åben snak om oplevelser og tanker om det almindelige liv, hvor man alligevel fornemmer, at der er mennesker, der tror på GUD, og at det ikke er kedeligt at tro på HAM.

Jesus var blandt mennesker, der hvor de var i hverdagen, det ønsker vi også at være.
Vi håber, at du må få lyst til at lytte med. Vi forsøger, at få samtaler med mennesker, dér hvor de er. Det er et direkte telefonprogram, og derfor har folk mulighed for at ringe ind til programmet direkte, og det kan du også gøre.

Det kan godt være, at du ikke synes, at du har det store overskud til selv at deltage, men helst bare vil lytte.

Da der ikke er så mange, der ringer ind direkte, må jeg finde nogle personer selv.
I begyndelsen var det mennesker, som min mand og jeg kendte lidt til, men da det er hver søndag, så er det rigtigt mange personer, det drejer sig om.

Der skal helst være mindst seks samtaler i løbet af de to timer, for at programmet glider.

En dag fik jeg den tanke, at jeg kunne ringe rundt til mennesker, som kan høre programmet. Jeg lader mig inspirere af overskriften og finder et navn, som den lægger lidt op til. For eksempel : - skal guldkareten byttes ud med en Long-John?
Hvilke navne kunne det være? Guld!
Jeg søger navne, der har noget med Guld at gøre på den digitale telefonbog på nettet – og det bliver til Guldbrandsen, som det første. Den første jeg ringer til henviser mig til en, som hun kender, og som hun ved interesserer sig for de kongelige.... og på den måde skaffede hun mig en medvirkende.
Jeg kunne fortælle mange fantastiske historier om, hvordan GUD guider mig til folk, der har en god historie, og som er villige til at medvirke.
Derudover søger jeg i debatter på nettet og i aviserne, og jeg skriver selv et par indlæg, som der så er mennesker, der svarer på, og på den måde, får jeg altid en udsendelse ud af det.
Det tager meget tid, men jeg får kontakt med mange mennesker, og det kan også medvirke til at gøre opmærksom på programmet. Mange gange kan jeg næsten blive helt ”høj” af at opleve Guds medvirken i dette arbejde.

Jeg håber, at nogle kristne vil ringe ind og fortælle om deres liv og erfaring på en sådan måde, at folk bliver klar over, at kristne har et liv, der ikke nødvendigvis er lettere, fordi man er kristen, men at de har et holdepunkt, som holder, også når livet ramler og gør ondt, sådan som det måske har gjort og gør for DIG.
Det er min mand, der er producer på programmet, og det er ganske dejligt på den måde at få lov til også i det at være og arbejde sammen. Det er ham, der som oftest har idéerne til emnerne. Vi læser altid søndagens prædikentekst grundigt og beder Gud om at give gode ideer eller indfaldsvinkler til TILVÆRELSEN, så mennesker bliver ramt….. enten nysgerrige eller lidt berørt…. undertiden måske vrede…!

Sammen forsøger vi at bygge udsendelsen op på en sådan måde, at den bliver vedkommende for især dem, som er ensomme ved at vælge noget af den musik, som de fleste kender og lytter til, og som på en eller anden måde har med emnet at gøre. Vi finder også kristen musik, som kan være med til at danne en ramme omkring emnet.

I begyndelsen af udsendelsen gentager jeg oplægget til emnet, som siden mandag er lagt ud på nettet på adressen www.senesamtaler.dk/emner.htm , og jeg opfordrer DIG til at ringe ind.

Til sidst i udsendelsen læser jeg søndagens tekst.

Programmet produceres af Norea Radio Danmark og sendes i netværk på flere lokalradioer.
Indtil videre er det:
Arkens Radio, Esbjerg - Bynet 90,8; Luft 93,5
Norea Radio Haderslev - FM 98,6
Lumi Radio Nordvestsjælland - FM 104,7; 95,6; 97,9; 93,1; 106,7; 96,2
Radio Ådalen - FM 96,4; 107,1
Lumi Radio, Ålborg - FM 92,2; 107,4; 106,5
Lumi Radio Bornholm - FM 92,8; 93,1; 104,4; 104,9
Helsingør Kristne Radio - FM 92,8
Lumi radio Syd – FM 93,6 100,7 106,6 106,8 og 107,8

Vi håber meget at få mange flere Lokalradioer med til at lytte med på Sene Samtaler.
Hvis du er interesseret så ring til Norea Radio Danmark 7452 7190

Nu har vi været i gang i næsten tre år, men vi er fortsat helt afhængige af DIG. Du kan hjælpe også ved at bede for udsendelserne, og ved at gøre opmærksom på programmet over for mennesker, som du ved enten er ensomme eller kører bil eller arbejder, når SENE SAMTALER er i luften.

Med kærlig hilsen
Og på genhør i SENE SAMTALER hver søndag aften.
Jette Techow
 Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk