DAGENS ORD: ”Helbred mig, Herre, så jeg bliver helbredt, frels mig, så jeg bliver frelst, for du er min lovsang.” Jeremias 17:14

[ Forrige ] [ Til oversigten ] [ Næste ]


Bent Altschul

2012 jul 1

Dansk jøde blev kristen forretningsmand, der beder for syge.

Interview af Bjarne Nederby Jessen.

”Jeg er født i 1942 på Rigshospitalet i København. Mine forældre var russiske jøder, der kom til København under de første pogromer og jeg blev smuglet til Sverige i bunden af en fiskerbåd med sovemedicin i kroppen og pakket ind i sække”, fortæller Bent Altschul, da jeg møder ham i Café Cadeau, hvor han lige har haft møde med flere kristne ledere og præster.

Bent Altschul fortæller videre: ”Mine forældre blev i Danmark og jeg voksede op på forskellige børnehjem i Sverige og mødte først mine forældre igen, da jeg var omkring 18-19 år. Jeg oplevede ikke at være hverken jøde eller kristen, bare svensk. Som ung mødte jeg en præst ved navn Evert von Knorring. Han spurgte mig: ”Kender du Jesus?” og mit svar kom prompte som et modspørgsmål: ”Hvem er det?” Og så forklarede han mig om den lidende Messias og jeg tog imod Jesus som min frelser og græd resten af aftenen af glæde. Det skete i præstens hjem.

Da mine forældre mødte mig som en ung kristen, vendte de mig ryggen. De ville ikke acceptere mig som kristen. Først flere år senere, da de besøgte mig i USA og mødte min kone og mine 4 børn.”

I 1969 tog den unge kristne jøde til Israel og var der i et år. Han ankom til den lille landsby, Benjamina, ved kysten. Her mødte han en ung jødisk mand og de fulgtes til Jerusalem, hvor Bent Altshul de første 5 dage boede hos en rabbiner i Mes Sherim, det stærkt ortodokse kvarter i Jerusalem. Rabbineren vidste, at Bent Altschul var en kristen og accepterede. Senere mødte han Shlomo Isac, der havde hørt til Ben Gurions øverste livvagt. Shlomo Isac døbte Bent Altschul i Jordanfloden. En jøde var vendt hjem til Israel som kristen og blev døbt i Jordanfloden. Jeg må indrømme, jeg fik tårer i øjnene, da Bent Altschul fortalte det.

Dåb i Jordanfloden
Jordanfloden ved starten af udløbet ved Geneseret sø

Shlomo Isac introducerede Bent Altschul for en norsk missionær, der kaldte ham for Lille Samuel. Da missionæren skulle hjem til Norge, kørte Bent Altschul ham i sin lille Fiat fra Jerusalem til et godt stykke oppe i Norge. Nu er vi nået ind i 1970, hvor Bent Altschul flyttede til USA.

Om flytningen til USA siger Bent Altschul til Udfordringen: ”Jeg havde ikke mange penge og købte en enkeltbillet til New York. Her startede jeg – med 100 dollars på lommen – et lille forlag. Jeg havde mødt en professor, der ønskede, at jeg skulle publicere materialer til hans studerende. Og så gik det stærkt. Efter 3-4 år havde jeg udgivet mere end 300 bøger til 14 studieretninger og var millionær. Købte min egen flyver, havde Mercedes, fik en dejlig mexicansk kone og 4 dejlige børn. Golda Meirs regering inviterede mig til Israel på grund af min udgivervirksomhed og jeg deltog i store seminarer med højtstående forlagsfolk fra hele verden. Det gav mig mange kontakter og min virksomhed bare voksede. Så jeg var en holden mand, da mine forældre besøgte mig i USA – og de var imponerede. Men jeg fortalte dem, at selv om jeg mistede det alt sammen og kun havde min bibel tilbage, så ville jeg holde fast ved troen på Jesus som min frelser. Det vakte deres interesse og de ville høre mere om Jesus og jeg fik lov til at bede til frelse med dem. Et meget stort øjeblik i mit liv.”

Bent Altschul blev en stor mand, men han havde en meget stor længsel efter i højere grad at tjene Jesus Kristus, som havde frelst ham og i 1985 skete der en stor forandring i hans liv. Selv kalder han det et mirakel og siger, at han siden da er gået fra mirakel til mirakel. Gud satte ham i en fuldtidstjeneste. Det startede under en mødekampagne i det sydlige Californien, hvor Bent Altschul mødte den evangelist, som havde kampagnen. Evangelisten havde smerter i knæet. Lægerne ville operere, men evangelisten var bange for det og det fortalte han fra talerstolen. ”Efter mødet gik jeg op til ham”, fortæller Bent Altschul” og sagde: ”Jeg har tro for, at Gud vil helbrede, når jeg beder for dig. Må jeg bede for dig?” Evangelisten samtykkede. ”Jeg bade en enkel bøn om helbredelse og han var helbredt på stedet. Næste dag fortalte evangelisten om det og det rygtedes, at det var mig, der havde bedt og rigtigt mange ønskede at blive bedt for – og blev helbredt. Vi oplevede mirakel efter mirakel.

Jeg blev inviteret til en lille bibelgruppe, der samledes privat, ca. 50 mennesker, en måned senere.var de mere end 200 og måtte finde nye lokaler. Mange havde taget mod Jesus og mange var blevet helbredt. Værten i huset havde haft problemer med en diskus, en ny voksede ud ved forbøn. Lægerne siger, det ikke kan lade sig gøre, men det skete. Værtens datter havde været stærkt plaget af astma fra 2 års alderen og nu var hun 16 og havde problemer med vejrtrækningen. Jeg bad en kort bøn for hende i Jesu navn og hun råbte; ”Nu kan jeg trække vejret”.

Omkring det tidspunkt solgte Bent Altschul virksomheden for at være i fuldtidstjeneste med evangeliet. Han udvalgte en stab på 11, som stadig er i tjenesten, blandt andet en præst fra First Baptist i Oklahoma. Sammen har denne gruppe oplevet mirakel efter mirakel, men størst af alt: mennesker bliver frelst.

Bent Altschuls svigerfar i Mexico havde været ude for et voldsomt uheld efter noget skyderi. Han var ilde tilredt og meget tydede på, at han ville være invalid resten af livet. Han blev sendt til et sygehus i USA, men veg forskrækket tilbage fra den scanner, der skulle undersøge ham. Det skulle han ikke have noget med at gøre og de tog hjem til Mexico med ham igen og sendte bud efter Bent Altschul, der kom og bad for sin svigerfar til helbredelse, øjeblikkelig helbredelse. Jeg så situationen på video: forbønnen og hvordan manden løb rundt bagefter, ja han hoppede. Dette rygtedes i den lille landsby og førte til vækkelse i området.

Den 31. juli fylder Bent Altschul 70 år, men han er i fuld vigør og fyldt med visioner, der fører ham rundt til præster og kirkeledere i det meste af Europa og andre steder i verden. Han ønsker at inspirere præster og kirkeledere til vækkelse, til brug af Helligåndens gaver – også når det gælder at bede for syge. Han tror på Jesu snarlige genkomst, men også på, at Gud vil samle sin kirke inden.

Det er 2. gang at Bent Altschul er tilbage i Danmark og han kommer igen, sandsynligvis til efteråret, for at møde flere præster og kirkeledere med det formål at fortælle om sine visioner omkring vækkelse. Født af jødiske forældre i København, smuglet til Sverige under 2. verdenskrig, hvor han vokser op og bliver en kristen, blev en stor forretningsmand i USA, men hans egentlige kald er at bringe evangeliet til mennesker. Det blev en spændende eftermiddag i Café Cadeau med Bent Altschul.
Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk