DAGENS ORD: ”Helbred mig, Herre, så jeg bliver helbredt, frels mig, så jeg bliver frelst, for du er min lovsang.” Jeremias 17:14

[ Forrige ] [ Til oversigten ] [ Næste ]


Jeg taber mig for mine børns skyld.

2017 nov 1

Jeg taber mig for mine børns skyld

Børnene er min største motivation, derfor vil jeg tabe mig, for når man er så stor som jeg er, forkorter man livet.

Jeg hedder Kasper Andreas Toft Jakobsen og er 41 år gammel. Jeg har været vognmand i 17 år og har kørt taxa i de sidste 20 år. Jeg er far til to dejlige børn tvillingerne Celine og Viktor som er 7 år gamle.

Jeg har altid været glad for mad og har manglet den naturlige stopklods samt manglet motion. Med alderen bliver motion mere og mere relevant, for muskelmassen binder kroppen sammen og forhindre sammenfald.

Fjernsynsprogram blev motivation
Jeg så et opslag til et program på TV3 hvor de søgte almindelige mennesker der havde lyst til at tabe sig. Jeg havde været på et kursus i 2016 til vægt tab i Struer som var en kickstart hvor jeg vejede 254,6. Jeg der fik nogle redskaber men manglede at træne fysisk. TV3 havde et trænerteam samt en diætist som hjalp med at sætte fokus på den sidste del, nemlig kostsammensætningen og den fysiske træning. Ved programstart vejede jeg 242,9 og nu vejer jeg lige lidt over 200 kilo og har tabt 1/5 af min vægt.
Konceptet for programmet er følgende:
Der var 8 hold med hver fem deltagere. Vi blev castet og sat sammen så højde og drøjde passede nogenlunde sammen. De fem deltagere kæmpede mod hinanden for at tabe sig mest muligt i procenter. I programmet kommer vi fem ind og bliver præsenteret til en max trail, for at teste vores fysiske formåen. På dagen blev alle målt og vejet. Vi blev sendt hjem i en uge hvor jeg begyndte at træne og justeret min kost med vejledning fra diætisten. Konkurrencemomentet hjalp mig til at gøre hvad jeg godt vidste var svært, at spise lidt mindre. Efter en uge var der en konkurrence alle mod alle at vi på tid skulle bygge en mur af planker. Hver gang der skulle hentes materialer, skulle vi kravle over muren, som blev højere og højere. Vinderen fik trukket 500g fra sin nuværende vægt og taberen fik tillagt 500g, for derved at presse konkurrenceniveauet. Det gav en ekstra motivation. Den ugentlige konkurrence foresatte indtil der var to deltagere tilbage.

De to finalister blev sendt hjem i 3 måneder for egen hånd, for at fortsætte med at kæmpe med vægten.

Finale
På finaledagen fortæller alle hvordan det er gået vægten de sidste 3 måneder. De to finalister skulle i den sidste test. Jeg blev slået på målstregen selvom jeg havde det største vægttab, idet man regnede med procenter for at gøre alle lige. Jeg er glad for hvad jeg har opnået og fortsætter.

At tabe sig handler ikke om en kur, men om en livsstilsændring
Jeg har sideløbende været i kontakt med Hvidovre hospital med henblik på en maveoperation. I dette forløb er jeg blevet meget i tvivl om det for mig er det rigtige, da jeg mener det er en ekstremt stort indgreb i min krops anatomiske funktioner. På nuværende tidspunkt har jeg fravalgt det. Jeg syntes jeg har fundet nøglen samt vejen til et varigt vægttab og vil prøve at se, om det kan bære mig hele vejen. En maveoperation er point of no return. Det har store konsekvenser som man skal leve med resten af sit liv, hvor det er livsvigt at indtage vitaminer og mineraler, samt spise korrekt.

Du kan se programmet på www.viafree.dk hvor, jeg er med i afsnit 5-8.
Interwiev: Alex Wallin
Bibelske citater er gengivet med tilladelse fra Det Danske Bibelselskab fra den autoriserede oversættelse af 1992.

Kontakt webmaster
Made by gartneriet.dk